23.9 C
Malta
Pazartesi, Mayıs 20, 2024
spot_img
spot_img

Malta’nın Vatandaşlık Programı Avrupa Parlamentosunda  Tartışmaya Sebep Oldu

Avrupa Parlamentosu üyesi (MEP) EPP Partisinden bir üye, Pazar günü yaptığı açıklamada, Malta’nın vatandaşlık satışının “etik dışı olduğunu ve AB’nin güvenliğini riske attığını” söyledi.

AB Parlamentosu’nun diğer üyeleri de Malta’nın vatandaşlık satışını durdurmasını vurguladı.

EPP Partisi üyesi Jeroen Lenaers ve Yeşiller Partisi üyesi Gwendoline Delbos-Corfield, Malta’ya giderek vatandaşlık satışı konusunda soruları yanıtladı.

Malta, 2014 yılında yatırımcılar için vatandaşlık programını başlattı ve bu konuda farklı görüşler bulunuyor. Lenaers, Malta vatandaşlığı yoluyla elde edilen Avrupa pasaportunun AB için bir sorun teşkil ettiğini belirtti.

Vatandaşlık ve pasaportun bir meta olmadığını vurgulayarak, bu uygulamanın etik dışı olduğunu ve AB’nin güvenliğini tehlikeye attığını ifade etti.

AB Komisyonu, Malta’yı vatandaşlık satışı konusunda Adalet Divanı’na götürdü. Mevcut program, Malta’da ikamet gereksinimleri ve yatırım şartları içeriyor.

Malta, Rus ve Belarus vatandaşlarının vatandaşlık başvurularını askıya almıştı. Lenaers, davaların hızlı bir şekilde ele alınmasını umuyor.

Yeşiller Partisi üyesi Delbos-Corfield, Malta’nın Altın Vize sisteminin hala geçerli olduğunu söyleyerek, bu konuda AB Parlamentosu’nun farklı bir pozisyon benimsediğini ifade etti.

Sonuç olarak, Malta’da vatandaşlık satışıyla ilgili tartışmalar devam ediyor ve AB vatandaşlığının yerel Malta vatandaşlığından farklı avantajlara sahip olduğu vurgulanıyor.

Kaynak: İndependent

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz