12.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 5, 2024
spot_img
spot_img

Malta’nın Ulusal İstatistik Ofisi 20’inci yılını kutluyor!

4 Nisan 2023

Malta’nın Ulusal İstatistik Ofisi (NSO) kuruluşunun 20. yılında yeni logosu ve güncellenen web sitesi ile kurumsal imajında yeniliğe gitti.

Ulusal İstatistik Ofisi (NSO) Genel Müdürü Etienne Caruana ofisin işleyişinin çok değiştiğini ve daha verimli ve güvenli yeni bir dijital sistemin oluşturulduğunu söyledi.
NSO yasasının da değiştirileceğini açıklayan Genel Müdür Caruana kuruluşundan geçen 20 yıl içinde NSO’nun çalışmalarının nasıl değiştiğini aktararak Malta dilinde daha fazla istatistik yayımlamak için çaba göstereceklerini ve gençlere daha fazla istatistik öğreteceklerini söyledi.

Yeni kurumsal imajın tanıtımında konuşan Genel Müdür Caruana “Bugün ofis çok daha verimli hale geldi, eskisinden çok daha fazla dijital çalışıyoruz ve daha fazla idari veri kullanıyoruz” dedi.

Genel Müdür Caruana NSO’yu düzenleyen yasayı değiştirmek için önemli çalışmalar yapıldığını da ifade ederek kanunun günümüz ihtiyaçlarını yansıtması için bunun yapılacağını belirterek “Bugün sahip olduğumuz zorluklarla 20 yıl önce yaşadıklarımız çok farklı” dedi.

ay Caruana, yapılan diğer önemli çalışmaların NSO’yu düzenleyen yasayı değiştirmek olduğunu söyleyerek devam etti. Kanunun günümüz ihtiyaçlarını yansıtması için bu yapılacak” dedi.

Caruana sözlerini NSO’nun Avrupa İstatistik Ofisi Eurostat ile işbirliğini artırmaya devam edeceğini söyleyerek bitirdi.

Malta İstatistik Kurumu Başkanı Dr. Carl Noel Camilleri, istatistiklerin tüm sosyal bilimlerin temeli olduğunu söyleyerek, NSO’nun her vatandaşın bu ofisle özdeşleştirdiği misyonunu vurguladı.

TVM

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz