18.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 11, 2024
spot_img
spot_img

Malta’nın Ulaşım Sektöründe Kadınlar İlerleme Kaydediyor

Eurostat’ın son raporuna göre, Malta, 2022 yılında AB’deki en yüksek kadın ulaştırma işçisi payına sahipti.

Kadınlar, Avrupa Ulaştırma Anahtar Figürleri 2023 Raporu’na göre ülkenin ulaştırma sektörünün neredeyse %28’ini oluşturuyordu.

En düşük pay Romanya’da kaydedildi ve bu oran sadece %10’un biraz üzerindeydi. Bu arada Avrupa ortalaması yaklaşık %17’ydi.

Malta’nın sonuçları, 2016 yılında dokuzuncu sırada ve AB ortalamasının altında bir payla sıralandığı bir gelişmeyi yansıtıyor.

O yıl, Kıbrıs, en yüksek kadın işçi payına sahip ülkeydi, ancak altı yıl sonra bu oran 16. sıraya düşmüş ve ortalamanın altında bir paya sahip olmuştur.

Gençler de Malta’da iyi bir şekilde temsil ediliyor, ülke sektörde çalışan 15 ila 29 yaş arasındaki kişilerin en yüksek payına sahip üçüncü ülke oldu; ilk iki sırayı sırasıyla Lüksemburg ve Hollanda aldı.

Malta, ayrıca 2022’de sektörde çalışan 15 ila 49 yaş arasındaki kişilerin en yüksek payını bildirdi ve böylece blok genelinde 50 ila 64 yaş arasındaki işçilerin en küçük oranına sahip oldu.

Aksine, Estonya’daki ulaştırma sektörü işçilerinin yarısı 50 yaş ve üstüydü ve ülke aynı zamanda 15 ila 29 yaş arasındaki en genç işçilerin en düşük payına sahip ülkelerden biriydi.

 


Kaynak: Times of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz