21.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 4, 2024
spot_img
spot_img

Malta’nın reddettiği 106 kişi Malta açıklarında mahsur kaldı

01 Nisan 2022

Maltalı yetkililerin güvenli bir liman sunmayı reddetmesi sonrasında aralarında 22 çocuğun bulunduğu 106 kişi Malta açıklarında mahsur kaldı.

Sea Eye-4 kurtarma gemisinin ısrarla sığınma talebini reddeden Malta Silahlı Kuvvetleri Sea Eye gemisine bayrak devleti Almanya’yı yardım için çağırmasını belirterek güvenli bir liman sunma taleplerini kabul etmedi.

Sea-Eye sözcüsü Gorden İşler “Bir Malta gemisi Baltık veya Kuzey Denizi’nde yardıma ihtiyaç duyduğunda Almanya’daki RCC reddetmez ve Malta’daki RCC’ye de havale etmez” şeklinde açıklama yaptı.

Kar amacı gütmeyen Almanya’da kurulmuş sivil deniz kurtarma organizasyonu Sea-Eye-4’te tedavi gören 15 kişinin yanında 22’si çocuk toplam 106 kişi bulunuyor.

Malta açıklarında beklemek zorunda kalan gemi Mısır, Nijerya, Sudan, Güney Sudan ve Suriye uyruklu kişilerin 74’ünü Perşembe günü lastik bir bottan, 32’sini bir balıkçı teknesinde yardım istemesiyle kurtarmıştı.

Papa Francis’in ziyareti öncesinde sığınma isteyen gemiye izin verilmezken Papa’nın ziyarette odak noktası olarak göç ve göçmenleri aldığı duyurulmuştu.

Times Of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz