20.9 C
Malta
Salı, Mayıs 14, 2024
spot_img
spot_img

Malta’nın ‘kırmızı’, ‘amber’ ve ‘yeşil’ listeleri ne anlama geliyor?

17 Aralık 2020 / Malta

Koronavirüs pandemisinden dolayı ülkelere giriş çıkışlar kontrol altında yürütülüyor. Malta ise yurtdışından gelen yolcularda bu kontrolü kırmızı, amber ve yeşil liste olarak ayırdığı üç kategori altında yürütüyor.

Peki Malta’nın kırmızı, amber ve yeşil listeleri ne anlama geliyor, hangi listede hangi ülkeler yer alıyor?

Yeşil listede yer alan ülkelerden gelen yolcular herhangi bir sürüntü testi veya karantinaya tabi tutulmuyor. Malta Havalimanına ulaştıklarında sadece termal taramadan geçecek olan yolculardan son 30 gün içerisinde yaptıkları seyahatlarin güvenli koridor ülkeleri içerisinde olduğunu gösteren bir öz beyan formu doldurmaları isteniyor.

Malta’nın yeşil listesinde yer alan ülkeler:

Avustralya, Çin, Danimarka, Finlandiya, Fransa (Ile-de-France), Almanya (Baden-Wurttemberg), Yunanistan (Attiki), İzlanda, İtalya (Sicilya ve Sardegna), Yeni Zelanda, Norveç, Portekiz (Madeira, Azores), Ruanda, Güney Kore, İspanya (Canarias), Birleşik Arap Emirlikleri.

Amber listede yer alan ülkelerden gelecek yolcular ise yolculuklarından 72 saat öncesinde yapılmış negatif sürüntü testi isteniyor. Bu ülkelerden gelen kişilerden havaalanı yetkilileri tarafından (rastgele bir seçimle) sürüntü testi yaptırmaları istenebilir.

Malta’nın amber listesinde yer alan ülkeler:

Andorra, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Kanada, Hırvatistan, Kıbrıs, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Fransa (Ile-de-France hariç tüm havalimanları), Almanya (Baden-Wurttemberg hariç tüm havalimanları), Yunanistan (Attiki hariç tüm havalimanları), Macaristan , Endonezya, İrlanda, İtalya (Sicilya ve Sardegna hariç tüm havalimanları), Japonya, Ürdün, Letonya, Lübnan, Lihtenştayn, Litvanya, Lüksemburg, Monako, Fas, Hollanda, Polonya, Portekiz (Madeira, Azores hariç tüm havalimanları), Romanya, San Marino, Slovakya, Slovenya, İspanya (Kanarya Adaları hariç tüm havaalanları), İsveç, İsviçre, Tayland, Tunus, Türkiye, Birleşik Krallık, Uruguay, Vatikan Şehri.

Kırmızı listeye ise yeşil ve amber listelerinde yer almayan tüm ülkeler dahildir. Kırmızı listede yer alan ülkelerden gelmek isteyen yolcular son 14 günlerini güvenli koridor ülkelerinde geçirdiklerini kanıtlamak zorundadırlar. Ayrıca bu yolcuların Malta’ya gelmeden 72 saat önce sürüntü testi yaptırmaları da tavsiye edilir.

Malta’nın yayınladığı güvenli koridor ülkeleri ise şöyle:

Andorra, Avustralya, Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Kanada, Çin, Hırvatistan, Kıbrıs, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, Endonezya, İrlanda, İtalya, Japonya, Ürdün, Letonya, Lübnan , Lihtenştayn, Litvanya, Lüksemburg, Monako, Fas, Hollanda, Yeni Zelanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Ruanda, San Marino, Slovakya, Slovenya, Güney Kore, İspanya, İsveç, İsviçre, Tayland, Tunus, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri, Birleşik Krallık, Uruguay, Vatikan Şehri.

Cebelitarık, Hong Kong, Makao ve Tayvan da Malta’nın seyahat koridoru ülkeleri arasında kabul edilir. (Çin ve Birleşik Krallık ile birlikte değerlendirilirler.)

Kaynak: Visit Malta, Deputy Prime Minister

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz