29.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 17, 2024
spot_img
spot_img

Malta’nın iki siyasi lideri de Rusya saldırısını kınadı

24 Şubat 2022

Malta Başbakanı Robert Abela ve muhalefet lideri Bernard Grech ayrı ayrı yaptıkları açıklama ile Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısını kınadı. Maltalı iki siyasi lider Ukrayna ile dayanışma içinde olduklarını tekrarladı.

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik askeri operasyonuna tepkiler artarak sürerken AB liderleri acil olarak bu akşam Brüksel’de toplanıyor.

Rusya, Ukrayna’nın kuzey ve güney sınırları boyunca Rus topçu ateşi desteğiyle bugün sabah Ukrayna’ya girdi. Ukraynalı güçlerin de ateşe karşılık vermesi ile bir çok kentte patlamaların yaşandığı belirtilirken iki tarafta da ölümlerin yaşandığı açıklandı.

Ukrayna devleti ve halkı ile  dayanışma içinde olduğunu söyleyen Başbakan Abela, bu akşam AB liderlerinin Brüksel’de toplanacağını hatırlatarak Malta olarak krize diplomatik çözüm için bastırmaya devam edeceğini söyledi.

Muhalefet lideri  Bernard Grech ise Rusya’nın uluslararası anlaşmaları ve Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü ihlal ettiğini belirterek Malta’nın ekonomik yaptırımlarla Avrupa çabalarını tam olarak desteklemek zorunda olduğunu söyledi.

Lovin Malta

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz