İçeriğe geç
5 Kasım 2026, Perşembe20° Malta, BulutluEuro/TL 56,32 yükseliş %0,20Dolar/TL 50,04 yükseliş %0,06Euro/Dolar 1,13Gram altın 6.641,33 TL yükseliş %1,63

Malta’nın Geleneksel Imnarja Festivali Atlı Kortejle Başlıyor: Kayıtlar Başladı

Malta’nın Geleneksel Imnarja Festivali Atlı Kortejle Başlıyor: Kayıtlar Başladı

Malta’nın en köklü geleneklerinden biri olan Imnarja Festivali, bu yıl da renkli etkinliklerle kutlanmaya hazırlanıyor. Festival kapsamında 21 Haziran Cumartesi günü saat 10:30’dan itibaren Mdina ve Rabat çevresinde atlı kortej yürüyüşü düzenlenecek. “Il-Bandu tal-Imnarja – Parteċipazzjoni fl-Isfilata bl-Ekwini” başlıklı bu geleneksel etkinlik, hem yerel halk hem de turistler tarafından büyük ilgiyle takip ediliyor.

Atlı yürüyüşe katılmak isteyenler için kayıt süreci başladı. Başvuru yapmak isteyenlerin, Agriculture Research and Innovation Hub’da düzenlenecek olan “Meet and Greet” buluşmalarından birine katılması gerekiyor. Buluşma gün ve saatleri ise şöyle:

📍 Tarif ve Konum

📅 Pazartesi, 16 Haziran — 11:30 – 13:00

📅 Çarşamba, 18 Haziran — 11:30 – 13:00

📅 Cuma, 20 Haziran — 11:30 – 13:00

‼️ Dikkat: Başvuru sırasında geçerli bir pasaport ile grip aşısı belgesi sunulması zorunludur.‼️

Mdina’nın tarihi atmosferi eşliğinde gerçekleşecek olan bu geleneksel yürüyüş, Imnarja ruhunu yaşatmak ve tarımsal kültüre dikkat çekmek adına önemli bir etkinlik olarak öne çıkıyor.

Imnarja 2025 kapsamında gerçekleştirilecek etkinlik hakkında detaylı bilgi almak isteyenler, organizasyon birimiyle doğrudan iletişime geçebilir.

Pınar Yalcinkaya

Malta Haber, Malta'da yaşayan Türkler için Malta, Türkiye ve Avrupa'dan haberleri Türkçe aktarır. Bir hata görürseniz bize yazın.

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Günün Malta haberleri telefonunuzda

Malta Haber WhatsApp Kanalı'na katılın, önemli gelişmeleri ilk siz öğrenin.