21.9 C
Malta
Perşembe, Mayıs 2, 2024
spot_img
spot_img

Malta’nın en acil iki sorunu: Yolsuzluk ve artan  yaşam maliyeti

20 Mart 2022

Maltalı seçmenler, yolsuzluğu ülkenin en acil sorunu olarak sıralarken artan yaşam maliyetini kişisel olarak karşılaştıkları en acil sorun olarak görüyor.

Genel seçimler öncesinde Lovin Malta tarafından yaptırılan bir ankette, ankete katılanların yazdi 17’si yolsuzluğun ülkenin en büyük sorunu olduğunu belirtti. Sağlık ve Covid-19 salgını, yaşam maliyeti ve Ukrayna krizi, ankete katılanların yüzde 11’inin belirttiği ikinci ortak sorun olarak yer aldı..

Çevre ve inşaat sorunu, ankete katılanların yüzde 10’u tarafından dile getirilen üçüncü sırada bir sorun olarak görülürken farklı yaş grupları arasında belirgin farklılıklar göze çarptı.

Ankette 16-24 yaş arasındakiler çevre, inşaat ve yaşam maliyetini en önemli iki sorun olarak sıralarken, 25-54 yaş arasındakiler yolsuzluk ve yaşam pahalılığını, 55 yaş üstü ise yolsuzluk, sağlık, salgın ve Ukrayna krizinden bahsetti.

Ülkenin karşı karşıya olduğu ana sorunu çözmek için hangi partinin uygun olduğu sorusunun yanıtına yüzde 33’ü İşçi Partisi, yüze 26’sı Ulusal Parti derken yüzde 27’si iki tarafın da uygun olmadığını belirtti ve kalan yüzde 14’ü ise görüş belirtmedi.

Ankette, artan yaşam maliyeti katılanların yüzde 17’si tarafından insanların kişisel olarak karşılaştığı en acil sorun olarak sıralandı. Bunu yüzde 11 ile gelir ve emekli maaşı, yüzde 10 ile çevre ve inşaat izledi.

Lovin Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz