14.9 C
Malta
Pazartesi, Mayıs 6, 2024
spot_img
spot_img

Maltalıların yüzde 50’si politikacıların yozlaştığını düşünüyor

12 Şubat 2022

Malta Üniversitesi tarafından yapılan yeni bir ankete göre, adanın nüfusunun yarısı ülkenin seçilmiş politikacılarının yozlaşmış olduğunu düşünüyor.

Malta Üniversitesi Sosyal Refah Fakültesi tarafından Ocak ayında gerçekleştirilen çalışmada 600 kişiye yönetim ve yolsuzlukla ilgili fikirleri soruldu. Ankette katılımcıların yüzde 50’sinin seçilmiş politikacıların yozlaştığına inandığı ortaya çıktı.

Ankette ‘politikacılar yozlaşır mı?’ soruldu ve yanıtları 1’den 5’e kadar derecelendirmeleri istendi: 1 kesinlikle katılmıyorum ve 5 kesinlikle katılıyorum anlamına geliyordu. Yüzde 30’a yakını seçilmiş politikacıların yozlaştığına “kesinlikle katıldığını” yüzde 20’si ise “katıldığını” söyledi.

Katılımcıların politikacıların yozlaştığına inananların toplam oranı yüzde 50 oldu. Yüzde 35’i tarafsız kalırken, yüzde 6’sı ise aynı fikirde değildi. Katılımcıların sadece yüzde 9’u “kesinlikle katılmıyorum” ifadesinde bulundu.

Genç katılımcılar ve daha düşük eğitim seviyesine sahip katılımcılar politikacıların yozlaştığını en az düşünenler oldu. Malta Üniversite’sinin anketine katılanların yüzde 76’sının yolsuzlukla mücadeleyi çok önemli bir konu olarak görürken sadece yüzde 5’i bunu önemsiz buldu.

Malta Daily

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz