19.9 C
Malta
Pazartesi, Mayıs 20, 2024
spot_img
spot_img

Maltalıların Yüzde 26’sı Farklı Ten Renginden Rahatsızlık Duyuyor

Yeni bir Eurobarometer anketine göre, Avrupa Birliği’nde ayrımcılıkla ilgili olarak, Maltalıların yüzde 26’sı, en yüksek seçilmiş siyasi pozisyondaki kişinin ten renginin veya dini inancının çoğunluktan farklı olması durumunda rahatsızlık duyacaklarını belirtiyor.

Malta nüfusunun yüzde 32’si, çoğunluğun etnik kökeninden farklı bir kişinin bulunmasını rahatsız edici bulduklarını ifade ederken, yüzde 29’u aynı pozisyondaki bir Roma vatandaşının bulunmasından rahatsız olacaklarını belirtiyor. Katılımcıların yüzde 13’ü ise bu pozisyonda bir kişinin transgender veya interseks olması durumunda rahatsızlık hissedeceklerini belirtiyor.

Bu oranlar, lezbiyen, gey veya biseksüel bir kişi (%9), yaşlı veya genç bir kişi (%5 ve %7), engelli bir kişi (%3) ve bir kadın (%2) durumunda düşüyor.

Tam tersine, katılımcıların yüzde 46’sı çoğunluğun etnik kökeninden farklı bir kişinin bulunmasını rahatsızlık hissetmeyeceklerini belirtirken, yüzde 59’u çoğunluğun ten renginden farklı bir kişiye sahip olmaktan rahatsızlık duyduklarını ifade ediyor.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz