19.9 C
Malta
Salı, Mayıs 7, 2024
spot_img
spot_img

Maltalıların en büyük endişesi enflasyon

09 Nisan 2022

Eurobarometer’in yaptığı araştırmada Maltalıların yüzde 87’si hayatından memnun olduğunu belirtirken yüzde 80’i de gelecek hakkında iyimser olduğunu söyledi.Maltalıların en büyük endişesini enflasyon olduğunu ortaya koyan anketin ise Ukrayna savaşından önce yapıldığı düşünüldüğünde artan fiyatlarla endişeli durumun da arttığını düşünebiliriz.

Ulual Rapor ve Eurobarometer’in 500 kişiyle 18 Ocak-8 Şubat arasında yaptığı ankette katılımcıların yüzde 58’i Malta’daki mevcut durumu iyi olarak tanımlarken yüzde 30’u ise gelecek 12 ayda sorun beklediklerini ifade etti. Yüzde 25 ise durumun kötüleşeceğini belirtti.

Anket sonuçlarında Maltalıların AB’ne olan güvenleri ise yüksek olmaya devam etti. Yüzde 76 Malta’nın bir AB Üye Ülkesi olarak daha iyi bir gelecekle karşı karşıya olduğuna inandığını belirtti. Maltalılar AB’ye diğer ülkelerle karşılaştırıldığında yüzde 61 ile en çok inananlar arasında yer alıyor. Maltalıların yüzde 65’i AB Parlamentosu’na inanıyor. Bu ortalama Avrupa’da yüzde 50.

Araştırma, en büyük endişenin yaşam maliyeti olduğunu ortaya koydu ve yüzde 54’ü enflasyonu en büyük sorun olarak belirtirken yüzde 25 çevreyi yüzde 20 ise sağlık sorunlarını ilk sıraya koydu.

Maltalıların en büyük endişesi ise ilk sırada enflasyon oldu. Anketin Ukrayna savaşından önce yapıldığı düşünüldüğünde artan fiyatlar sonrası bu endişeli durumun daha da arttığını düşünebiliriz.

TVM

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz