12.9 C
Malta
Cuma, Nisan 26, 2024
spot_img
spot_img

Maltalılar yemek sektöründe çalışma saatleri nedeniyle çalışmıyor!

08 Haziran 2022

Malta’nın en ünlü şeflerinden Sean Gravina, Maltalıların yemek sektöründe çalışmama nedeninin maaşlar değil çalışma saatleri olduğunu belirterek insan gücü yetersizliğine karşı yabancı çalışanların getirilmesi konusunda süreci daha hızlı işletmek gerektiğini söyledi.

Maltalı en ünlü şeflerinden ve restoran sahibi olan Sean Gravina, neredeyse hiç Maltalı’nın yemek sektöründe çalışmak istemediği ve bunun ise maaşlardan değil, endüstrinin çalışma saatlerinden kaynaklandığı konusunda uyardı.

Gravina, “Malta’daki işlerin bir kez daha patlaması harika, bunu doğru anladık. Harika. Ancak etraftaki insan gücü mantıklı değil, bir yerde bir şeyler yanlış “ dedi. Birçok Maltalı’nın maaş seviyesi nedeniyle yemekhanede çalışmaktan kaçındığı yönündeki iddiaları reddeden Gravina “Maltalılar yemek endüstrisinde çalışmak istemiyorlar çünkü tek neden var, çalışma saatleri” şeklinde konuştu.

“Bu sorunu bir an önce çözmek için daha büyük ve ileriyi düşünmemiz gerekiyor” ifadelerini kullanan şef Gravina, “ Güvenliği göz önünde bulundurarak üçüncü ülkeden işçi getirmek için süreci daha hızlı hale getirmeliyiz. İlgili ofislere hızlı bir şekilde insan gücü kazandırmamız gerekiyor” dedi.

Lovin Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz