13.9 C
Malta
Cumartesi, Nisan 20, 2024
spot_img
spot_img

Maltalılar politikacılara değil, askere güveniyor

Times of Malta’nın gerçekleştirdiği son yoklamaya göre Maltalıların büyük çoğunluğu politikacılara ve büyük şirketlere güvenmiyor.

Son yıllarda Malta manşetlerinde sıklıkla politikacılar ile şirketlerin şaibeli ilişkilerini, yolsuzlukları, rüşvet iddialarını görmek mümkün.

Times Of Malta’nın EMCS isimli danışmanlık ve pazar araştırması şirketine yaptırdığı, 376 kişinin katıldığı ankette, katılımcıların yüzde 44’ü politikacılara kesinlikle güvenmediğini belirtirken, yüzde 33’ü çekimser olduklarını belirtti.

Araştırmanın en dikkat çekici yanı Maltalılar yüzde 20 oranında politikacılara, yüzde 36 oranında gazetecilere, yüzde 56’sı kiliseye güvenirken yüzde 49 oran ile polis teşkilatına güveniyor. Güven araştırmasında en yüksek puana sahip olan kurum ise yüzde 64 oran ile Malta Silahlı Kuvvetleri oldu.

1973 yılında kurulan ve 2017 verilerine göre bin 692 aktif personele sahip Malta Silahlı Kuvvetleri kara, deniz ve hava birliklerine sahiptir. Malta Silahlı Kuvvetleri sınır güvenliğinden sorumludur.

Kaynak: Times of Malta
https://timesofmalta.com/articles/view/survey-reveals-just-20-trust-politicians-and-big-business.800337

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz