20.9 C
Malta
Salı, Mayıs 7, 2024
spot_img
spot_img

Malta’dan Yola Çıkan Gemi, Zehirli Yükünü İtalya Kıyılarında Kaybetti

Malta’nın Valletta kentinden hareket eden ve 28.000 litre sülfürik asit taşıyan Eurocargo Malta adlı Ro-Ro gemisi, denizde çıkan fırtına sonucu 4 yarı römorkunu kaybetti. Kaza sonucunda tehlikeli kargonun, Korsika ve Toskana kıyıları arasında 900 metre derinlikte bulunması, çevresel endişeleri artırdı.

Gemi, 30 Kasım’da Malta’dan Cenova’ya gitmek üzere yola çıktı. Ancak sülfürik asidin yüklenme noktası tam olarak belirlenemedi. 2 Aralık Cumartesi günü yaşanan şiddetli deniz fırtınası, yüksek derecede aşındırıcı ve zehirli sülfürik asit içeren dört yarı römorkun kaybolmasına neden oldu.

Kargo kaybı, Deniz Memelileri Koruma Alanı’nda meydana geldi. Bu alan, potansiyel çevresel tehditler oluşturan tehlikeli kargoların dinlenme yeridir. Şu ana kadar herhangi bir kirlilik veya yüzer yarı römork raporu bulunmasa da sülfürik asidin deniz ekosistemine etkileri endişe yaratıyor.

Cenova Savcılığı liderliğinde yürütülen soruşturma, kargo kaybının koşullarını inceleyecek. Geminin kaptanı, gemi sahibi ve demir personeli gibi ilgili kişilerin, yükün doğru şekilde sabitlenip sabitlenmediğini değerlendirmesi bekleniyor.

Sahil Güvenlik’in aldığı bilgilere göre, kayıp olayı şiddetli rüzgarlar ve 4 ila 6 metre arasında değişen dalgaların etkisi altında gerçekleşti. İtalyan bayraklı ticaret gemisi, Cenova’ya gitmeden önce 2 Aralık’ta Katanya’da mola verdi. Olayın detaylı bir şekilde incelenmekte olduğu belirtiliyor.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz