29.9 C
Malta
Cumartesi, Temmuz 27, 2024
spot_img
spot_img

Malta’daki müzik okulu diplomalarını “Blockchain” üzerinden dağıtacak

19 Kasım 2020 / Malta

Mikiel Anton Vassalli Koleji, pandemi durumundan dolayı bu seneki mezuniyet törenini bir sonraki sene yapma kararı aldı. Ancak bir üst seviyeye (MQF 5) geçmeye hak kazanan öğrencilerine diplomalarını “Blockchain” üzerinden gönderecek.

Kolejin öğrencilerine sağladığı bu imkan sayesinde öğrenciler bilgisayarları üzerinden online diplomalarını alabilecek. Okul daha sonradan öğrencilerine basılı olarak da diplomalarını vereceğini açıkladı. Blockchain üzerinden verilecek diplomalar önümüzdeki haftalarda verilecek ve böylece öğrencilerde hem blockchain tabanlı sistem üzerinden gönderilmiş bir dijital diploma hem de basılı bir diplomaları olacak. Her iki diploma da 20 Kasım 2020 mezuniyet tarihi ile damgalanacak.

Blockchain nedir?

Blockchain temel olarak herhangi bir merkezi olmayan, değiştirilemez ve bu sayede oldukça güvenli bir kayıt sistemidir. Bitcoin; en çok kullanılan ve herkes tarafından bilinen bir blockchain sistemidir.

Çok anlaşılır bir örnek vermek gerekirse blockchain’i bir bakkalın borç defterine benzetebiliriz. Ancak bu defterin bir kopyası tüm mahalle sakinlerinde var (merkeziyetsiz) ve herhangi biri bu deftere borç yazdırmak istediğinde tüm herkes elindeki deftere bu bilgiyi yazıyor.

Bu şekilde herkesin elinde var olan defter sayesinde kimse bir değişiklik yapamıyor ve borçların doğru bir şekilde işlendiği güvenilir bir borç defteri oluşuyor (değiştirilemez ve güvenli).

Bize bu güvenli ortamı sağlayan ve herkeste bulunan defterlerin teknolojisine “blockchain” adını veriyoruz.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz