20.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 19, 2024
spot_img
spot_img

Malta’daki Michelin Yıldızlı Restoranlar

Çokça işittiğim sorulardan biri: “Yok mu şöyle yüksek standartlarda, kaliteli bir restoran?” 

Bize kötü bir sürpriz yapmasın, akşamımız keyifli ve unutulmaz olsun, yemeğin tadı damağımızda kalsın. Yediğimize, içtiğimize, gittiğimize, ödediğimize değsin. Hijyeni, sunumu, ilgilisi, ambiyansı, lezzeti ile en güzel anılarımıza eklesin.  

Elbette Malta’da çok iyi restoranlar var. Ben de sizler için Michelin Yıldızı olan restoranları derledim.  

Michelin Yıldızları, restoranlar için büyük bir prestij ve mutfak mükemmelliğinin bir işareti olarak kabul edilir. Bu yıldızlar, yüksek kalite standartlarını karşılayan ve yemek endüstrisinde öne çıkan restoranlara verilir. Dereceye giren restoranlara bir, iki veya üç yıldız verilir. Restoran dünyasının Oscar’ı diye bir tanım okumuştum, tam olarak bu. 

Toplamda 35 Michelin restoranının bulunduğu Malta, lezzetli yemekler ve farklı mutfak deneyimleri sunan bir destinasyon olarak bilinir. Michelin restoranları, ziyaretçilere benzersiz bir yemek deneyimi ve Malta’nın yerel tatlarını keşfetme fırsatı sunar.  

1 yıldızlı restoranlar, yüksek kaliteli yemekler sunan ve özellikle şeflerinin yeteneklerine ve mutfaklarındaki özgünlüğe odaklanan yerlerdir. Malta’da 6 tane 1 yıldızlı MICHELIN restoranı bulunur.

Big Gourmand yorumu alan restoranlar ise kaliteli ve lezzetli yemekleri ile dikkat çeken, daha rahat ve informal atmosfere sahip mekanlardır. Malta’da 4 tane BIG GOURMAND yorumu alan restoran vardır.

Michelin rehberleri tarafından ziyaret edilen ve listede yer alan restoranlar, yüksek kalite standartlarını karşılayan ve önerilen yerlerdir. Bu restoranlar, Michelin rehberi tarafından belirli bir yıldız almamış olsa da, Malta’da gastronomi sahnesine katkıda bulunan ve değerli deneyimler sunan mekanlardır. Ve Malta’da 25 tane yüksek kalitede restoran vardır.

Google’da oylama yapan müşterilerin ya da influencerların yorumlarıyla verilmiyor. Michelin müfettişleri restoranlara belirli aralıklarla gizli denetlemeler yapıyor ve mutfakta kullanılan malzemelerin kalitesi, pişirme teknikleri, en önemlisi tada bakarak; kalite standartlarına uygun olduğunu düşündükleri yerlere yıldız veriyorlar. Ya da maalesef vermiyorlar.

Malta’da 35 tane Michelin Restoranı var, Türkiye’de toplam 53 tane. Türkiye’nin bir şehrinin bir ilçesi büyüklükte bir adada 35, mutfağıyla nam salmış Türkiye’de 53 tane olması pek hoşuma gitmese de konuyu dağıtmak istemiyorum.

Michelin Yıldızları, restoranların mutfak kalitesini ve yemek deneyimini değerlendiren uluslararası bir otorite olan Michelin Rehberi tarafından verilir. Her yıldız, farklı bir anlama sahiptir ve restoranın mutfak yeteneklerini ve kalitesini gösterir.

Bir yıldızlı bir restoran, yüksek kaliteli yemekler sunan ve ziyaret edilmeye değer bir yer olarak kabul edilir. Lezzetli ve özenle hazırlanmış yemekler, ziyaretçilere memnuniyet sağlar.

İki yıldızlı bir restoran, mükemmel bir yemek deneyimi sunan ve ziyaretçilerin özel bir gezi yapmaya değer bulduğu bir yerdir. Mutfak yetenekleri, yaratıcılık ve tadı mükemmelleştirme açısından üst düzeydedir.

Üç yıldızlı bir restoran, olağanüstü bir mutfak deneyimi sunar ve özel bir yolculuğa değer bulunur. Şeflerin yaratıcılığı, lezzetlerin derinliği ve sunumun üst düzey olması beklenir.

İşte Malta’nın restoran starları: 

De Mondion

De Mondion
€€€€ · Modern yemekler mutfağı
Bir MICHELIN Yıldızı: Yüksek kaliteli pişirme, durmaya değer!

Lüks Xara Palace Hotel, tarihi Mdina şehrinin kalbinde bulunan bir binada yer almaktadır. Bu 16. yüzyıldan kalma yapı, etkileyici sanat eserlerine sahip olan zarif giyimli bir restorana ev sahipliği yapmaktadır. Restoranın yemekleri, teknik açıdan uzman bir şekilde hazırlanır ve sofistike, klasik temelli Akdeniz mutfağında adanın en iyi ürünlerini sergiler.

Adres: Council Square, Mdina, MDN 1050, Malta

Bahia

Bahia
€€€ · Yaratıcı lezzetler kategorisi
Bir MICHELIN Yıldızı: Yüksek kaliteli pişirme, durmaya değer!

Bahia restoranı, lüks Corinthia Palace Hotel’in birinci katında konumlanmıştır. Prestijli deniz portakalından esinlenerek adını alan restoranda, bir yemek salonunun ortasında korunmuş bir portakal ağacı bulunmaktadır. Diğer oda ise açık mutfağa sahiptir ve her iki alanda da aydınlık, zarif ve son derece rahattır.

Yetenekli şef Tyrone Mizzi liderliğindeki mutfak ekibi, 7 servisli iki farklı sürpriz menü sunmaktadır. “Geçmiş” menüsü, Malta’nın tarihine Taş Devri ve Roma dönemi dahil olmak üzere çeşitli dönemlerinden ilham alan sofistike yemeklerle yolculuk yapmanızı sağlar. “Gelecek” menüsü ise yemek yiyenlere sınırları zorlayan, bazen cesur tat kombinasyonlarıyla yeni lezzetleri keşfetme fırsatı sunar. Aynı zamanda, “Mevcut” adlı bir alakart menü de mevsime göre değişen yerel malzemelere odaklanan çağdaş bir tarzda sunulmaktadır.

Bahia restoranı, özenle hazırlanan yemekler ve benzersiz tat kombinasyonlarıyla misafirlerine unutulmaz bir deneyim sunmayı hedeflemektedir. Tarihi ve geleceği bir araya getiren menüler, yemek yiyenleri Malta’nın zengin kültürel geçmişine ve yenilikçi gastronomiye götürerek farklı bir deneyim yaşatır.

Adres: De Paule Avenue, San Anton, Balzan, BZN 9023, Malta 

Fernandõ Gastrotheque

Fernandõ Gastrotheque
€€€ · Akdeniz Mutfağı
Bir MICHELIN Yıldızı: Yüksek kaliteli pişirme, durmaya değer!

Bu küçük ve sessiz bistro, çağdaş mobilyaları, zarif aydınlatması ve hafif fon müziği ile gayri resmi bir ortam sunmaktadır. Fransız tarzında dekore edilmiş restoranda, son derece yetenekli bir şef, mevsimlik en iyi malzemeleri kullanarak zengin karaktere sahip Akdeniz yemekleri hazırlamaktadır. Yemeklerde ara sıra uluslararası dokunuşlar da bulunmaktadır.

Restoranın etkileyici bir şarap listesi vardır ve dünya genelinden 600’den fazla etiket içermektedir. Özellikle Fransa ve İtalya’dan seçilen şaraplar, yemek deneyimini tamamlamak için idealdir.

Adres: 6 Tigne Street, Sliema, SLM 3172, Malta 

Noni

Noni
€€€€ · Modern Mutfak
Bir MICHELIN Yıldızı: Yüksek kaliteli pişirme, durmaya değer!

Bir zamanlar “Xmun Borg & Sons Bakery & Confectionery”nin evi olan bu mekân, şimdi eşit derecede çekici bir restorana dönüşmüştür. Zemin katta sakin bir ortamda oturabilir veya daha canlı bir atmosfer için aşağıya inerek şık, taş duvarlı bir mahzene geçebilirsiniz. Restoranın adı, şef-sahibi Jonathan Brincat’ın takma adından gelir ve tutkusuyla geleneksel Malta ve Akdeniz mutfağına rafine ve modern bir yaklaşım getirir.

Adres: 211 Republic Street, Valletta, VLT 1118, Malta

Under Grain

Under Grain
€€€ · Modern Mutfak
Bir MICHELIN Yıldızı: Yüksek kaliteli pişirme, durmaya değer!Under Grain isimli bu zarif
mahzen restoranı, Rosselli Hotel’in taşınabilir ve karanlık atmosferinde yer alır. Şefin ustalığıyla hazırlanan Akdeniz mutfağı, cesur ve uyumlu tatlarla zenginleştirilir. Profesyonel hizmet ve rahat atmosfer, deneyiminizi daha da özel hale getirir. Şarap listesi de geniş seçenekler sunar ve değerli taşlarıyla özellikle İtalya ve Fransa’dan gelen şaraplarla dikkat çeker.

Adres: 167 Merchants Street, Valletta, VLT 1174, Malta

ION – The Harbour

ION – The Harbour, ION Harbour by Simon Rogan
€€€€ · Akdeniz Mutfağı
Bir MICHELIN Yıldızı: Yüksek kaliteli pişirme, durmaya değer!

Mart 2023 itibarıyla, bu restoranın gıda teklifinin liderliği, Cartmel, Birleşik Krallık’taki L’Enclume’un şef sahibi Simon Rogan’a aittir. Bu restoran, otelin 4. katında konumlanmış olup, terası Büyük Liman’ın muhteşem manzarasına sahiptir.

Akdeniz mutfağı, modern teknikler kullanılarak hazırlanır ve dikkatlice sunulur. Şef, yemeklerinde en kaliteli malzemeleri seçmeye özen gösterir ve detaylara ve renklere özellikle önem verir. Bu sayede, lezzetli ve görsel olarak çarpıcı yemekler ortaya çıkar. Simon Rogan’ın liderliğindeki yetenekli şef ekibi, misafirlere benzersiz bir yemek deneyimi sunmaktadır.

Adres: 11 St Barbara Bastion, Valletta, VLT 1961, Malta 

Commando

Commando
€€ · Akdeniz Mutfağı
Bib Gourmand: Kaliteli, iyi değerde pişirme

Bu samimi ve küçük restoran, 1930’lardan beri bir aile işletmesidir. Restoranın adı, şu anki şefin büyükbabasının Kraliyet Deniz Piyadelerine misafirperverlik sağladığı döneme kadar uzanmaktadır. Yemeklerin hazırlanışı ve sunumu, müşterilere sıcak bir deneyim yaşatmayı amaçlar. Restoran, aile geleneğine ve sadakate önem verirken, aynı zamanda yenilikçi ve tatmin edici yemekler sunarak müşterilerini memnun etmeyi hedefler.

Adres: Misraħ Iz-Żjara tal-Papa, Mellieħa, MLH 1080, Malta 

Rubino

Rubino
€€ Geleneksel mutfak kategorisinde. Malta ve İtalya yemekleri.
Bib Gourmand: Kaliteli, iyi değerde pişirme

Bu sevimli bistro, 1906 yılında açıldığından beri hizmet veren bir şekerleme dükkânı olarak hayata geçti ve bugün hala Cassata Siciliana gibi tatlıları sunmaktadır. Bistroda üç rahat ve geleneksel oda bulunmaktadır ve sahibinden kişisel ve samimi hizmet alabilirsiniz. Karatahta menüsünde klasik Malta ve İtalyan yemekleri yer almaktadır. Bu sayede lezzetli seçenekler arasından seçim yapabilirsiniz. Bu küçük bistroda hem nostaljik bir atmosferin keyfini çıkarabilir hem de Malta ve İtalyan mutfağının lezzetlerini deneyimleyebilirsiniz.

Adres: 53 Old Bakery Street, Valletta, VLT 1454, Malta

Grain Street

Grain Street
€ · Modern Mutfak
Bib Gourmand: Kaliteli, iyi değerde pişirme

Şehir merkezindeki trafiğe kapalı ana cadde üzerinde bulunan bu çekici restoran, sade ve samimi bir atmosfere sahiptir. Ayrıca güzel bir açık yemek alanına da sahiptir. Menüsünde çeşitli Akdeniz yemekleri bulunmaktadır.

Restoranda sunulan yemekler arasında kalamarlı lazanya, mürekkepbalığı mürekkebi ve nduja sosisi gibi özel lezzetler yer almaktadır. Bu tatlar, Akdeniz mutfağının özgün ve lezzetli örnekleridir. Ayrıca zeytinyağlı limonlu beze tart ve kekikli dondurma gibi tatlılar da sunulmaktadır.

Adres: 167 Merchants Street, Valletta, VLT 1174, Malta                                             

Terrone

Terrone
€€ · Deniz ürünleri
Bib Gourmand: Kaliteli, iyi değerde pişirme

Fort St Angelo’nun duvarları içinde yer alan Terrone, benzersiz bir atmosfere sahip olup terasta yer bulmak için rezervasyon yapmanızı gerektirebilir. Bu sayede hem muhteşem manzaraları hem de lezzetli yemekleriyle keyifli bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Restoranın uzmanlık alanlarından biri Malta limonlu tarttır, bu özel tatlı lezzetli ve dikkat çekicidir. Terrone, Malta ve Güney İtalya’nın tatlarını keşfetmek isteyenler için ideal bir seçenektir.

Adres: Fort St. Angelo, Birgu Waterfront, Birgu, BRG 1734, Malta

Ta´ Frenc

Ta´ Frenc
€€ · Akdeniz Mutfağı

Yıldızı yok ancak MICHELIN Rehberleri ziyaret etmiş ve şöyle yorumlamış: Güzel bir şekilde restore edilmiş bu çiftlik evi. Uzun yıllardır aynı ekip tarafından işletilmekte ve geleneksel Akdeniz mutfağında, adanın en iyi malzemeleri kullanılmaktadır.

Adres: Dahla Ta Ghajn Damma Street, Xagħra, XRA 9010, Malta

Tmun

Tmun
€€ · Deniz ürünleri 

Yıldızı yok ancak MICHELIN Rehberleri ziyaret etmiş ve şöyle yorumlamış: Deniz renkleriyle dekore edilmiş bu restoranda, genellikle o gün yakalanan taze balıklarla yapılmış lezzetli Akdeniz yemekleri servis ediliyor.

Adres: Martino Garces Street, Mġarr Harbour, Mgarr, GSM 2413, Malta

Rebekah’s

Rebekah’s
€€€ · Modern Mutfak 

Yıldızı yok ancak MICHELIN Rehberleri ziyaret etmiş ve şöyle yorumlamış: 200 yıldan daha eski olan bir çiftlik evinden yapılma bu restoran ve altın renkli Malta kayalarından kalın duvarlara sahiptir. Cesur Akdeniz lezzetleriyle modern, doyurucu yemekler yaratmak için birinci sınıf yerel ürünler ve lüks ithal malzemeler kullanılır.

Adres: 12, Triq it-Tgham, Mellieħa, MLH 1472, Malta

LOA

LOA
€€ · Güney Amerika Mutfağı, Fusion 

Yıldızı yok ancak MICHELIN Rehberleri ziyaret etmiş ve şöyle yorumlamış: Malta’nın Sirens sahilinde, denize bakan, eski Loa nehrinden (Şili’nin en uzun nehri) adını alan bu modern restoran hem çeşitli hem de lezzetli Güney Amerika füzyon mutfağıyla hizmet vermektedir. Buradaki atmosfer rahat ve çağdaş bir havayla davet ediyor. Yemek öncesi kokteyller için iyi bir seçim de mevcuttur.

Adres: Saint Geraldu, St Paul’s Bay, SPB 3310, Malta

Giuseppi’s

Giuseppi’s
€€€ · Modern Mutfak, Akdeniz Mutfağı

Yıldızı yok ancak MICHELIN Rehberleri ziyaret etmiş ve şöyle yorumlamış: Aynı adı taşıyan körfeze bakan çekici Salini Resort oteli içinde yer alan bu enfes restoran, Akdeniz tarzı yemekler yaratmak için en kaliteli malzemeleri kullanıyor. Ancak bazı tariflerde modern trendler vardır. Öğle yemeği seçenekleri, akşam sunulanlardan biraz daha basittir.

Adres: Salina Bay, Naxxar, NXR 9030, Malta

Caviar & Bull

Caviar & Bull
€€€ · Et Spesiyalleri 

Yıldızı yok ancak MICHELIN Rehberleri ziyaret etmiş ve şöyle yorumlamış: Körfeze bakan bu şık restoran, birinci sınıf havyar ve yaşlı AAA Kanada bifteği konusunda uzmanlaşmıştır. Ayrıca bol miktarda deniz ürünü de bulacaksınız.

Adres: St George’s Bay, St Julian’s, STJ 3301, Malta

KuYa

KuYa
€ · Asya Mutfağı

Yıldızı yok ancak MICHELIN Rehberleri ziyaret etmiş ve şöyle yorumlamış: Asya klasiklerinden oluşan menüsüyle otantik bir mekân.  Zengin bir craft bira listesi vardır.

Adres: 20 St. George’s Road, St Julian’s, STJ 3209, Malta 

Zest

Zest
€€ · Asya Mutfağı 

Yıldızı yok ancak MICHELIN Rehberleri ziyaret etmiş ve şöyle yorumlamış: Birçok Asya ülkesinin yemeklerinin bir arada bulunduğu şık ve rahat bir mekandır. 

Adres: 25 St. George’s Road, St Julian’s, STJ 3208, Malta 

The Medina

The Medina
€€ · Akdeniz Mutfağı

Yıldızı yok ancak MICHELIN Rehberleri ziyaret etmiş ve şöyle yorumlamış: Mdina’nın büyüleyici dar sokaklarında gizlenmiş, aynı derecede karakteristik olan bu 500 yıllık restoran. Tonozlu taş tavanın altında veya iç avluda antik bir asmanın yanında yemek yiyin.  

Adres: 7 Holy Cross Street, Mdina, MDN 1231, Malta 

Rosamì

Rosamì
€€€ · Dünya mutfağı 

Yıldızı yok ancak MICHELIN Rehberleri ziyaret etmiş ve şöyle yorumlamış: Spinola körfezine bakan Rosamì; klasik, hafif zarif ve kesinlikle romantik bir restorana ev sahipliği yapan güzel bir Malta mimarisinde bir villadır. Hem dünyanın dört bir tarafından gelen hem de yerel şaraplarıyla zengin bir şarap listesi vardır. 

Adres: The Vila, Main Street, Balluta Bay, St Julian’s, STJ 1017, Malta 

Grotto Tavern

Grotto Tavern
€€ · Modern Mutfak

Yıldızı yok ancak MICHELIN Rehberleri ziyaret etmiş ve şöyle yorumlamış: Rehberler tarafından ziyaret edilmiş ve iyi restoranlar arasında listelenmiştir. 

Adres: 9/10/12 St Pauls Square, Rabat, RBT 1232, Malta 

The Fork and Cork

The Fork and Cork
€€ · Akdeniz Mutfağı, Modern Mutfak 

Yıldızı yok ancak MICHELIN Rehberleri ziyaret etmiş ve şöyle yorumlamış: Tarihi binanın taş duvarları arasında, büyüleyici bir restoran bulunmaktadır. Lezzetli makarnalar ve Akdeniz esintili yemeklerin yanı sıra bölgesel şarapları vardır. 

Adres: 20 Saqqajja Hill, Rabat, MDN 1400, Malta

Root 81

Root 81
€€ · Akdeniz Mutfağı 

Yıldızı yok ancak MICHELIN Rehberleri ziyaret etmiş ve şöyle yorumlamış: Burada, lezzetli yemeklerin keyfini çıkarırken aynı zamanda kaliteli içeceklerin tadını çıkarabilirsiniz. Restoran hem lezzetli yemekleri hem de huzurlu bir atmosferiyle unutulmaz bir deneyim sunmayı hedeflemektedir.  

Adres: 22A Saqqajja Hill, Rabat, MDN 1400, Malta 

The Golden Fork

The Golden Fork
€€ · Modern Mutfak

Yıldızı yok ancak MICHELIN Rehberleri ziyaret etmiş ve şöyle yorumlamış: Bu zarif restoran, Rabat’ın tipik dar sokaklarından birinde yer alır ve yeni mekânı 16. yüzyıldan kalma bir tarihi binada bulunan bir avlu ortamına sahiptir. Restoranda mevsimsel ve yerel kaynaklardan elde edilen malzemelere özen gösterilmektedir.

Adres: 31 Triq L-Isptar, Rabat, RBT 1040, Malta

Briju

Briju
€€ · Akdeniz mutfağı.  

Yıldızı yok ancak MICHELIN Rehberleri ziyaret etmiş ve şöyle yorumlamış: Briju’nun yerel ve sürdürülebilir olan her şeye tutkusu olan bir şefi var. Malzemelerinin %90’ı yakınlardaki çiftliklerden temin ediliyor ve Malta’nın yerli tuzu ve zeytinyağı kullanıyor.  

Adres: Triq l-Imsida, Gzira, GZR 1405, Malta 

Chophouse

Chophouse
€€ · Modern Mutfak 

Yıldızı yok ancak MICHELIN Rehberleri ziyaret etmiş ve şöyle yorumlamış: Tigné Point’teki harika konumuyla, Chophouse restoranı hem modern yemek salonunda hem de ısıtmalı terasında Valletta limanının muhteşem manzarasını sunmaktadır. Restoranın mutfağı, dünyanın çeşitli bölgelerindeki mutfak trendlerinden ilham alırken, en kaliteli et kesimlerini sunmaktadır, bunlar arasında Scottona, Angus ve Wagyu gibi seçenekler bulunmaktadır. Bu etler, restoranın yemek odasındaki bir eskitme dolabında olgunlaştırılarak Malta’nın en büyük barbekü ızgaralarından birinde mükemmel bir şekilde pişirilir. Chophouse restoranında, muhteşem manzaraya eşlik eden eşsiz bir et deneyimi yaşayabilirsiniz. 

Adres: Censu Xerri Street, Tigné Point, Sliema, TP 01, Malta

Legligin

Legligin
€ · Yöre Mutfağı, Akdeniz Mutfağı 

Yıldızı yok ancak MICHELIN Rehberleri ziyaret etmiş ve şöyle yorumlamış: Tarihi merkezde bulunan bu küçük ve rustik restoran, sınırlı alana sahip olmasına rağmen rahat masaları, seramikleri ve mumlarıyla belli belirsiz bir bohem atmosfere sahiptir. Burada, Akdeniz ve Malta mutfağının lezzetli ve ev yapımı yemekleri sunulmaktadır ve restoran, neredeyse her gün değişen tek bir tadım menüsüyle övünmektedir. Öğle yemeğinde daha kısa bir menü seçeneği bulunurken, tatlılar için ayrı bir mini tatlı menüsü de mevcuttur. Restoranda odun ateşinde pişirilen ekmekler, zeytinler, Gozo’dan sızma zeytinyağı, makarnalar ve yavaş pişirilmiş etler gibi birçok cazip seçenek bulunmaktadır. Rezervasyon yapmadan önce önceden yer ayırtmanız tavsiye edilir. Burası sade ve leziz yemekleriyle dikkat çeken bir mekân.  

Adres: Triq Santa Lucia 116/119, Valletta, VLT 1183, Malta 

Aaron´s Kitchen

Aaron´s Kitchen
€€ · Geleneksel mutfak. Akdeniz balık yemekleri ve tipik ada yemekleri yapılmaktadır. 

Yıldızı yok ancak MICHELIN Rehberleri ziyaret etmiş ve şöyle yorumlamış: Bu bistro, lezzetli deniz ürünleri ve yerel Malta mutfağından örnekler sunarak misafirlerine özel bir deneyim yaşatmayı hedeflemektedir. Menüsünde taze balıklar, kabuklu deniz ürünleri ve otantik ada lezzetleri bulunur. Restoranın canlı ve renkli atmosferi, yemeğinizi daha da keyifli hale getirecek bir ortam sunar. 

Adres: 107 Archbishop Street, Valletta, VLT 1446, Malta

Guzé

Guzé
€€ · Geleneksel yemekler 

Yıldızı yok ancak MICHELIN Rehberleri ziyaret etmiş ve şöyle yorumlamış: Bu rahat mahzen bistrosu, çarpıcı bir 17. yüzyıl palazzo’da yer alır. Mutfaklarına göz atarak başlayan deneyim, dar merdivenlerden inerek biblolarla süslenmiş yemek odalarına ulaşmayla devam eder. Geleneksel Malta yemekleri, cömert bir şekilde sunulur ve restoranın rustik ve romantik atmosferiyle birleşerek unutulmaz bir deneyim sunar. 

Adres: 22 Old Bakery Street, Valletta, VLT 1454, Malta

AKI

AKI
€€ · Japon Mutfağı 

Yıldızı yok ancak MICHELIN Rehberleri ziyaret etmiş ve şöyle yorumlamış: Bu gösterişli ve tarz sahibi bodrum restoranı, Embassy Hotel’in yanında bulunur ve içeride sizleri etkileyici bir deneyim bekler. Kokteyl alabileceğiniz bir bar, açık mutfak manzarasına sahip her masada yemeklerin hazırlığını izleyebileceğiniz bir ortam ve özenle hazırlanan Asya esintili yemeklerin tadını çıkarabileceğiniz bir menü sunar. Salmon tiradito ve taraklı rulo gibi lezzetli seçenekler, önerilerimiz arasındadır. 

Adres: Corner of Strait Street and Santa Lucia Street, Valletta, VLT 1455, Malta

59 Republic

59 Republic
€€ · Geleneksel mutfak. Klasik Fransız teknikleri Akdeniz lezzetleriyle harmanlamaktadır. 

Yıldızı yok ancak MICHELIN Rehberleri ziyaret etmiş ve şöyle yorumlamış: Rahat ve karakteristik bodrum katındaki bu restoran, terasında The Grandmaster’s Palace’nin muhteşem manzarasını sunmaktadır. Cömert boyuttaki yemekler, klasik Fransız tekniklerini Akdeniz lezzetleriyle harmanlar ve yaratıcı sunumlarıyla dikkat çeker. Beef Wellington, restoranın spesiyalitesi olup, ‘bites to share’ konseptiyle birlikte unutulmaz bir yemek deneyimi sunar. 

Adres:  St George’s Square, Valletta, VLT 1190, Malta

The Harbour Club

The Harbour Club
€€ · Modern mutfak 

Yıldızı yok ancak MICHELIN Rehberleri ziyaret etmiş ve şöyle yorumlamış: Bu restoran, özel bir deneyim arayan misafirler için idealdir. Eşsiz bir atmosfer, mükemmel sunumlar ve lezzetli yemeklerle birleşerek unutulmaz bir yemeğe davet eder. Büyük Liman manzaralarının keyfini çıkarmak veya iç mekandaki çekici restoranı deneyimlemek için tercih edilebilir. 

Adres: 4/5 Barrierra Wharf, Liesse Hill, Valletta, VLT 1941, Malta     

Marea

Marea
€€ · Asya Mutfağı 

Yıldızı yok ancak MICHELIN Rehberleri ziyaret etmiş ve şöyle yorumlamış: Menü, Asya’dan etkilenen daha fazla seçeneğin yanı sıra Akdeniz mutfağı sunarken, mükemmel şarap listesi köpüklü şaraplar ve iyi bir kokteyl seçkisi içerir. 

Adres: Marina street, Kalkara waterfront, Kalkara, KKR 1521, Malta 

Tartarun

Tartarun
€€ · Deniz ürünleri

Yıldızı yok ancak MICHELIN Rehberleri ziyaret etmiş ve şöyle yorumlamış: Restoranın odak noktası taze ve kaliteli deniz ürünleridir. James, balıkların doğal lezzetlerini ön plana çıkarmak için basit ama özenli pişirme teknikleri kullanır. Ayrıca, deniz ürünlerinin yanı sıra daha modern ve yaratıcı deniz ürünleri yemekleri de sunar.

Restoranın şarap listesi, yerel olarak ünlüdür ve 150’den fazla seçenek sunar. Bu, ziyaretçilere yemeklerini mükemmel şekilde tamamlayacak bir şarap seçimi yapma imkânı sağlar.

Adres: 20 Fisherman’s Wharf, Marsaxlokk, MXK 1301, Malta 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz