19.9 C
Malta
Cuma, Mart 29, 2024
spot_img
spot_img

Malta’daki devlet ana okulları ve ilk okullar

31.07.2021-Sevim Bakar/Malta

Her çocuklu ailenin öncelik verdiği konu çocuğunun eğitimi ve okul seçimi oldukça zorlu bir süreç. Bakılan birçok kriter olduğu gibi lokasyonu, geçmiş başarıları, eğitim kalitesi dışında bir de tabii çocuğun sevmesi, kendini gittiği okulda rahat hissedip kendi olabilmesi önemli. Eğitim sadece kitaplarda yazılanları öğrenmek değildir, sosyalleşme fırsatları, kendine güvenin çocuğa kazandırılması, eğitmenlerin ilgi ve alakası gibi birçok kriter var.

Sizlere okul araştırmasında ve seçiminde minik de olsa bir destek amaçlı Malta’daki devlet okulları ilgili bir yazı hazırladık.

Mümkün mertebe belirtilen özelliklere yer verdik ki seçiminizde hassas olabileceğiniz konulara göre eleme ve görüşülecek okulların listesini yapabilin.

Okulun öğrenciye ne katacağı ile ilgili ya da vizyon-misyon gibi yazdıkları genel ifadelere yer verilmemiş olup, daha net bilgiler sizlere sunulmuştur.

Okulların iletişim bilgilerine http://edumalta.gov.mt  adresinden ulaşabilirsiniz.

Kreşler ve anaokulları

Little Tots PLayschool

Little Owls Childcare And Kindergarten Centre (3 aylıktan 5 yaşına kadar kabul ediyorlar)

Little Tots Playschool

Niki’s Nursery School

St Cecilia’s Childcare & Kindergarten (Tarxien) (13 aylıktan 5 yaşına kadar kabul ediyorlar).

St Francis School Santa Lucija (Hristiyan değerlerin öğretilmesinin öncelik verildiği bir okul).

 

İlkokullar (5-11 yaş arası)

Matematik, İngilizce, Maltaca, Sosyal Bilgiler ve Din Eğitimi gibi temel dersler tüm okullarda işlenir. Ebeveynler, çocuklarının din derslerine katılmasını istemese de.

Devlet okullarında çocukların ortaokula girebilmeleri için ulusal bir sınava girmeleri gerekmektedir.

 

Bishop’s Conservatory Primary School

200 öğrenciye ev sahipliği yapan bir kilise okuludur.4 ana okulu sınıflığı ve 6 ilkokul sınıflığı var.

Erkek öğrenciler Yan Dal Ruhban Okulu’nda ilkokul sonrası öğrenimlerine devam edebilirler ve kız öğrenciler de Piskoposluk Konservatuarı Ortaokulu’na geçebilirler.

 

Gozo College

Kolejin bulunduğu muhitler; Ghajnsielem, Għarb, Kercem, Nadur, Qala, Rabat, San Lawrenz, Sannat (Özel çocuklara özel eğitim bölümü de var), Xewkija ve Zebbug

Gozo College Ghajnsielem İlkokulu; Eylül 1965 yılında açılmış. Okulun anaokulu bölümü ve ilköğretim bölümü vardır. Prestijli Yeşil Bayrak ile onurlandırılmıştır.

Gozo College Għarb İlkokulu; Üç anaokulu ve altı ilköğretim sınıfında yaklaşık 100 öğrenciye ev sahipliği yapmaktadır.

Gozo College Kercem İlkokulu; Kasım 1923’te açılmış.

Gozo College Nadur İlkokulu; Nüfus 217’dir. Öğrenci yaşı 3 ile 11 arasındadır. 15 sınıf, 2 oyun alanı, salon, dans stüdyosu, müzik odası, tamamlayıcı eğitim odası, sanat sınıfı ve stüdyosu, 2 PSCD odası ve 2 mutfak. Her sabah bir Kahvaltı Kulübü düzenlenirken, Klabb Nahla okuldan sonra haftada iki kez gerçekleşir.

Gozo College Qala İlkokulu; 1960 yılında açılmış. Yaşları 3 ile 11 arasında değişen (Anaokulu ve İlkokul yılları) yaklaşık 120 öğrenciye hizmet vermektedir. Bina sınıflar, ofisler, salon, oyun alanı ve ayrıca Sanat, Okuryazarlık, Müzik ve PSCD gibi derslerin öğretimi için diğer odalardan oluşmaktadır.

Gozo College Rabat İlkokulu; Gozo adasında bulunan on bir devlet ilköğretim okulundan biridir. Yaşları 3 ile 11 arasında olan 380’den fazla öğrenciye ev sahipliği yapmaktadır.

Gozo College San Lawrenz İlkokulu; 1943 yılında açılmış. Gozo’yu ikinci eviniz yapmayı düşünüyorsanız, okul, çeşitli ülkelerden gelen öğrencilere hitap ettiği için doğal seçiminizdir (bu okulun iddiasıdır, bizim değil 😊).

Gozo College Sannat Primary & Special Unit; Normal bir ilköğretim bölümünün dışında, okulun özel güçlükleri olan kişiler için Özel Birimi vardır.  Diğer öğrenciler Özel Birime yarı zamanlı olarak katılırlar ve Gozo’nun her yerinden (hem Devlet hem de Kilise okulları) ana sınıflardan bazı öğrenciler BİT(Bilgi ve İletişim Teknolojisi), Duyusal ve Bilişsel oturumlardan yararlanır. Ulusal Okuryazarlık Ajansı tarafından işletilen Doris Vella Okuryazarlık Merkezi de bulunabilir.

Gozo College Xewkija İlkokulu; 1861’de açılmış.

Gozo College Zebbug İlkokulu; 1958 yılında açılmış bir devlet ilkokulu. Nüfusu 63 öğrenci, 17 personeldir. Açık plan bir okuldur ve zemini çim kaplıdır. Okulun kapalı bir spor salonu vardır ve sınıflardan biri yerel meclisin kütüphanesidir.

 

Maria Regina College

Kolejin bulunduğu muhitler; Gharghur, Mellieha, Mosta, Naxxar, St. Paul’s Bay.

Maria Regina College Gharghur İlkokulu

Maria Regina College Mellieha İlkokulu; Anaokulu ve İlköğretim dahil olmak üzere 3 ila 10 yaş arasındaki öğrencilere hizmet vermektedir.

Maria Regina College Mosta İlkokulu A; Anaokulu 1’den (3 yaş) 3. Sınıf’a (8 yaş) kadar yaklaşık 650 çocuğa hizmet vermektedir. Geniş nüfusu nedeniyle, Wied is-Sir Caddesi’nde tüm Kinder 1 ve Kinder 2’nin bir kısmını barındıran bir ek binası vardır; Grognet Caddesi’ndeki Ana Okul ise Kinder 2 ve Year 1, 2 ve 3’ün bir bölümünü barındırmaktadır.

Maria Regina College Mosta İlkokulu B; 1898’de açılmış. 4, 5 ve 6. Sınıf öğrencilerinin ilköğretimine hizmet vermektedir.

Maria Regina College Naxxar Induction Centre; Müşterilerin tümü diğer ülkelerden geliyor. Merkeze vardıklarında İngilizce veya Maltaca iletişim kuramazlar. Burada genellikle Malta Eğitim Sistemine daha iyi entegre olmalarına yardımcı olacak bir yıllık bir program izlerler.

Maria Regina College Naxxar İlkokulu; 3-11 yaş arası 495 çocuğa hizmet vermektedir. Okulda öğretilen ana dersler Maltaca, İngilizce, Matematik, Din, Sosyal Bilgiler, Sanat, Müzik, Beden Eğitimi ve Fen’dir.

Maria Regina College St. Paul’s Bay İlkokulu; Anaokulu ve İlköğretim için yaşları 3 ile 10 arasında olan binin üzerinde öğrenciye ev sahipliği yapmaktadır.

 

Mariam Albatool Okulu

Mariam Albatool, Malta’da bağımsız, hayırsever ve kâr amacı gütmeyen bir okuldur. 1997 yılında Müslüman topluluk tarafından İslam Merkezi’nin arazisinde kurulmuştur. Gönüllü mütevelli heyeti okulu yönetir. Mariam Albatool Okulu, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından Anaokulu ve İlkokul olarak lisanslıdır. Malta Ulusal Müfredatını takip ederken, sağlam bir İslami Eğitim programı sağlar.

 

Mater Boni Consilii St. Joseph Okulu Paola

Tamamı kızlara yönelik bir Kilise Okuludur. Öğrencilerin menşei Malta’nın her yerindendir. Okul, Kinder 2’den Senior 2’ye kadar, yani 4-13 yaş arası (K2- Grade7) öğrencilere hizmet vermektedir. Okul 9 sınıftan oluşmaktadır ve ayrıca bir salon, bir kütüphane, bir Fen laboratuvarı ve bir IT laboratuvarının yanı sıra bir H.E odası ve bir Sanat/Dil odası ile donatılmıştır.

 

Newark Okulu

 

San Ġorg Preca Koleji

Kolejin bulunduğu muhitler; Floriana, Ħamrun, Marsa, Paola, Pietà, Valletta.

San Ġorg Preca College Floriana İlkokulu; Okul nüfusu 3 ile 11 arasında değişen yaklaşık 120 erkek ve kız çocuğudur. Anaokulu sınıfları dışında yedi İlköğretim sınıfı vardır.

San Ġorg Preca College Ħamrun ĠP İlkokulu; 1. Sınıftan 6. Sınıfa kadar yaklaşık 350 öğrenciye hizmet vermektedir. Sınıf başına öğrenci sayısı 14 ile 22 arasında değişen yılda iki sınıf vardır.

San Ġorg Preca College Ħamrun SS İlkokulu; Okul, 3 (Anaokulu 1) ile 11 (6. Yıl) arasındaki öğrencileri kabul eder. Şu anda 160 kişilik bir okul nüfusu var.

San Ġorg Preca College Marsa İlkokulu; Mavi Bayrak ödülünü aldıktan sonra Dinja Waħda Projelerine ve ayrıca çeşitli EkoSkola etkinliklerine katılmış.

San Ġorg Preca College Paola İlkokulu A; 1934’de açılmış. Yaklaşık 400 öğrenci (1’den 3. sınıfa kadar) var.

San Ġorg Preca College Paola İlkokulu B

San Ġorg Preca College Pietà İlkokulu; Anaokulunda 9 aylıktan 2 yaşına kadar olan ve ilkokulda 6 yaşından 10/11 yaşına kadar olan çocuklara hizmet vermektedir.

San Ġorg Preca College Valletta İlkokulu; Anaokulı 3 yaştan 6 yaşa kadar, ilkokul ise 11 yaşa kadar çocuklara hizmet vermektedir. Öğrenci nüfusu 180’dir ve her yıl grup olarak bir veya iki sınıf vardır.

 

St Benedict Koleji

Kolejin bulunduğu muhitler; Ghaxag, Żurrieq, Birżebbuġa, Gudja, Kirkop, Mqabba, Qrendi ve Safi.

St Benedict College, Għaxaq İlkokulu;

St Benedict College, Żurrieq İlkokulu; Yaklaşık 700 öğrenciye eğitim verir.

St Benedict College, Birżebbuġa İlkokulu; üç yaşlarında anaokulundan on yaşlarında 6. Sınıf seviyesine kadar yaklaşık 600 öğrenciye hizmet vermektedir.

St Benedict College, Gudja İlkokulu;

St Benedict College, Kirkop İlkokulu; Okul 4 ana sınıfında ve 6 ilköğretim sınıfında 120 öğrenciye ev sahipliği yapmaktadır.

St Benedict College, Mqabba İlkokulu; Üç ile on bir yaş arasındaki çocuklar için kapsayıcı bir okuldur. İki yüzü aşkın öğrenciye hizmet vermektedir. On bir İlköğretim Sınıfı ve yedi Anaokulu Sınıfı içerir.

St Benedict College, Qrendi İlkokulu; 9-11 yaşları arasında değişen 129 kişilik bir nüfusa sahip küçük bir okuldur. 7 İlkokul sınıfı ve üç ana sınıfı vardır.

St Benedict College, Safi İlkokulu; Üç ile on bir yaş arasındaki çocuklar için kapsayıcı bir devlet ilkokuludur. Yüz altmış bir çocuktan oluşan bir nüfus için (kız ve erkek) karma eğitim sağlamaktadır. Okulun üç ila beş yaş arası çocuklar için bir Anaokulu Merkezi vardır. Beş ila on bir yaşındaki çocuklara yönelik örgün ilköğretim için aynı okul içinde yumuşak bir geçiş sağlanır.

 

St. Claire Koleji

Kolejin bulunduğu muhitler; Gzira, Pembroke, San Ġwann, San Miguel, Sliema ve St. Julian’s.

St Clare College Gzira İlkokulu; Okul nüfusu yaklaşık 200 öğrencidir. Son istatistiklere göre %40’ı yabancı. Kalan %60, iki Maltalı ebeveynden doğan tüm Malta vatandaşları değildir; birkaç öğrenci Malta doğumludur, ancak her iki ebeveyn de yabancıdır. Bazı öğrenciler AB dışındaki ülkelerden gelmektedir. Karışık uyruklu öğrencilerin olduğu bir okul. Şu anda beş anaokulu sınıfı ve on bir İlköğretim sınıfı bulunmaktadır.

St Clare College Pembroke İlkokulu

St Clare College San Ġwann İlkokulu; Okul iki ayrı bloktan oluşuyor – yeni açılan Anaokulu Merkezi ve İlkokul. Ağırlıklı olarak Maltalı olmak üzere yaklaşık 600 öğrenciye ve artan sayıda yabancı öğrenciye ev sahipliği yapmaktadır. Şu anda otistik öğrenciler tarafından yararlanılan, yeni başlatılan bir Çoklu Duyusal Öğrenme Merkezine sahiptir.

St Clare College San Miguel İlk Eğitim Kaynak Merkezi; yaşları 3 ile 11 arasında değişen 26 öğrenciye tam zamanlı olarak eğitim vermektedir. San Miguel ayrıca ilköğretim devlet okullarından, kilise okullarından ve bağımsız okullardan gelen yaklaşık 60 öğrenciye hizmet vermektedir.  San Miguel ayrıca bireysel eğitim ihtiyaçları olan bir grup bebeğe ve küçük çocuğa erken müdahale ve ebeveynlerine destek sağlar.

St Clare College Sliema İlkokulu; Adanın en eski ilkokuludur.

St Clare College St. Julian’s İlkokulu; 3-10 yaş arası çocuklara hitap eden bir devlet okulu.

 

St Francis Okulu

Şu anda 312 öğrenciye ev sahipliği yapan bir kilise okuludur. 1-5 arası yılda iki sınıftan ve 6. sınıfta üç sınıftan oluşan toplam 13 ana sınıf vardır. Din, Bilişim, Beden Eğitimi, Drama ve Müzik, ilgili konularda uzmanlaşmış öğretmenler tarafından verilmektedir. Okul ayrıca bilgisayar laboratuvarı, kütüphane ve klinik olanakları da sunmaktadır.

 

St Ignatius Koleji

Kolejin bulunduğu muhitler; Ħaż-Żebbuġ, Luqa, Qormi ve Siggiewi.

St Ignatius College Ħaż-Żebbuġ İlkokulu; Okul çok yüksek bir profile sahiptir ve bu nedenle Ħaż-Żebbuġ halkı arasında çok iyi bir isme ve itibara sahiptir.

St Ignatius College Learning Support Centre; Öğrenim Destek Merkezi, sosyal, duygusal ve davranışsal zorluklar yaşayan ilköğretim çağındaki öğrencilere destek olmayı hedeflemektedir. Merkez, her öğrenciye bireysel temelli programlar sunmaktadır. Bu programlar, öğrencilerin sosyal ve duygusal ihtiyaçlarını desteklemeye yöneliktir. Öğrenim Destek Merkezi’nde sunulan programların nihai amacı, sosyal, duygusal ve davranışsal güçlükleri nedeniyle dışlanan veya dışlanma riski taşıyan öğrencilerin kaynaştırma okullarına yeniden kazandırılmasıdır.

St Ignatius College Luqa İlkokulu; Hem Anaokulu seviyesinde (3-4 yaş) hem de İlköğretim Seviyesinde (5-11 yaş) öğrencilere hitap etmektedir. Okulun yaklaşık 300 öğrencisi vardır.

St Ignatius College Qormi Primary San Ġorġ ;  Okulda yaşları 3 ile 11 arasında değişen 420 çocuğun eğitim aldığı 27 sınıftan oluşmaktadır.

St Ignatius College Qormi Primary St Sebastian İlkokulu; Okulun 522 öğrencisi vardır – 11 ana sınıfı ve 22 İlkokul.

St Ignatius College Siggiewi İlkokulu; Okul on üç anaokulu sınıflığı ve on dokuz ilkokul sınıflığı ile 540 öğrenciye ev sahipliği yapmaktadır. Binada ayrıca üç yaşından küçük çocuklar için ayrı bir Çocuk Bakım Merkezi bulunmaktadır.

 

St Margaret College Cospicua İlkokulu

Kolejin bulunduğu muhitler; Cospicua, Senglea, Vittoriosa, Xghajra ve Zabbar.

St Margaret College Cospicua İlkokulu; Yaklaşık 205 öğrencilik bir nüfusa sahiptir. 5 ana sınıfı ve 12 küçük yaş grubu sınıfları vardır. İkinci grup ayrıca yılda 2 sınıfa ayrılır.

St Margaret College Senglea İlkokulu; 1920’de inşa edilmiş.

St Margaret College Vittoriosa İlkokulu

St Margaret College Xghajra İlkokulu ; 150 öğrencisi ile küçük bir okul.

St Margaret College Zabbar İlkokulu  A ; 1954 yılına dayanan okul, zemin katta 14, birinci katta 18 derslikli tipik iki katlı bir binadır.

St Margaret College Zabbar İlkokulu B

 

St Nicholas İlkokulu

Kolejin bulunduğu muhitler; Baħrija, Dingli, Mgarr, Mtarfa ve Rabat.

St Nicholas College, Attard İlkokulu; Kompleks, 18 ilköğretim sınıfı ve 9 anaokulu sınıfı içerir.

St Nicholas College, Baħrija İlkokulu

St Nicholas College, Dingli İlkokulu; 1858’de kuruldu. 9 ilkokul ve 5 anaokulu sınıfına hizmet vermektedir.

St Nicholas College, Mgarr İlkokulu; 8 anaokulu ve 12 ilköğretim sınıfı bulunmaktadır.

St Nicholas College, Mtarfa İlkokulu; İlkokulun sonuna kadar Anaokulu sınıflarından itibaren çocuklara ev sahipliği yapıyor.

St Nicholas College, Rabat İlkokulu; 2 yıl 9 ay ile 7 yıl arasında değişen, iki anaokulu ve üç ilköğretim yılına devam eden çocuklara hizmet veren Junior School.

 

St Theresa İlkokulu

Kolejin bulunduğu muhitler; Birkirkara, Ħal-Lija/Ħal-Balzan/L-Iklin, Msida ve St Venera.

St Theresa College Birkirkara İlkokulu; 1926 yılında inşa edilmiş. Okul nüfusu 800’e yakındır – Anaokulundan 6. Sınıfa kadar. Okul ayrıca göçmen kökenli öğrencilere eğitim vermektedir.

St Theresa College Ħal-Lija/Ħal-Balzan/L-Iklin İlkokulu; Yaşları üç ile on bir arasında değişen yaklaşık 320 öğrencisi vardır. Okul personeli yaklaşık 67 üyeden oluşur.

St Theresa College Msida İlkokulu; Yaklaşık 350 öğrenciye ev sahipliği yapmaktadır. Bu son yıllarda, esas olarak Avrupa ve Kuzey Afrika’dan gelen bir yabancı öğrenci akını gördü.

St Theresa College St Venera İlkokulu; Anaokulundan 6. Sınıfa kadar yaklaşık 482 çocuğa hizmet vermektedir. Karma bir okuldur.

 

St Thomas More Koleji

Kolejin bulunduğu muhitler; Marsaxlokk, Fgura, Marsaskala St. Anne, Tarxien, Zejtun ve Marsascala St Joachim

St Thomas More College Marsaxlokk İlkokulu; 201 öğrencilik bir nüfusa sahiptir. Yaşları 2 yıl 8 ay ile 10 yıl arasında değişmektedir. Okul iki bloktan oluşur: 1. Sınıftan 6. Sınıfa kadar olan öğrenciler için ana blok ve Anaokulu 1. ve 2. Sınıf öğrencileri için Anaokulu bloğu.

St Thomas More College Fgura İlkokulu A; Anaokuluna ve İlkokula her yıl 500’den fazla çocuk devam etmektedir.

St Thomas More College Fgura İlkokulu B; Devlet okuludur. 4. Sınıftan (8 yaş) 6. Sınıfa (10 yaş) kadar olan çocuklara hitap etmektedir. Son beş yıl boyunca, ana hedefleri her zaman Okuryazarlık ve Matematik üzerine odaklanmıştır.

St Thomas More College Marsaskala St. Anne İlkokulu; 580 öğrencisi için birçok eğitim fırsatı sunan, yoğun, çok kültürlü büyük bir okuldur.

St Thomas More College Tarxien İlkokulu; Okul nüfusu yaklaşık 327 öğrencidir.

St Thomas More College Zejtun İlkokulu A; 1908’de açılmıştır. Okulun Anaokulu seviyesinden 3. Sınıfa kadar 466 öğrencisi vardır.

St Thomas More College Zejtun İlkokulu B; 1908’de açılmıştır. 4. sınıftan 6. sınıfa kadar 211 erkek ve kız öğrenciye hizmet vermektedir.

St Thomas More College, Marsascala St Joachim İlkokulu; 2019’da açılmıştır. Ana sınıfı 1’den Sınıf 6’ya kadar olan sınıflarla üç ila on bir yaşındaki çocuklara hizmet vermektedir.

 

St. Dorothy’s Junior School

1911’de St. Dorothy’nin kız kardeşleri tarafından kurulmuş. Okul 2 bölüme ayrılmıştır, yani ayrıca bir Anaokulu 2 sınıfını da içeren İlkokul ve Kıdemli Okul.

 

St. Francis Primary Cospicua

Öğrencileri gerçek Hıristiyanlara dönüştürmeyi ve akademik ve 21. yüzyıl yetkinliklerinde ustalaşmalarını sağlamayı amaçlar.

 

 

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz