18.9 C
Malta
Salı, Nisan 23, 2024
spot_img
spot_img

İngiltere, eğitim sonrası çalışma vizesi başvurularını açtı

5 Temmuz 2021 / Malta / Çağrı Yalçın

Graduatew Route (Mezun Rotası) adı verilen ve yeni mezun çalışma vizesi olarak tanımlanan yeni program 1 Temmuz itibarıyla başvuru almaya başladı. İngiltere, eğitim sonrası çalışma vizesi başvurularını açtı.

Birleşik Krallık’ta eğitim alarak çalışmayı yine bu ülkede sürdürmek isteyen öğrenciler için oluşturulan yeni mezun vizesi başvuru almaya başladı. Eğitimini pandemi sebebiyle uzaktan tamamlamış olan öğrenciler de bu programdan faydalanabilecek.

Mezun Rotası;

  • Yüksek lisans mezunları ve Lisans mezunlarına iki yıla kadar,
  • Doktora mezunları üç yıla kadar yaşama ve çalışma imkanı sunacak.

Mezun Rotası programına dahil olmak için yapabileceğiniz iş türü konusunda herhangi bir kısıtlamanın olmadığı tanıtım toplantılarında bildirilmişti. İngiltere İçişleri Bakanı Priti Patel tarafından geçen yıl açıklanan Mezun rotası vizesi, 1 Temmuz tarihinden itibaren başvurulara açık ve özellikle derece kurslarını iş deneyimi beklentisine göre seçtikleri bilinen Hintli öğrencilere fayda sağlaması bekleniyor.

İŞ TEKLİFİ, SPONSOR ŞARTI YOK

Lisansüstü Rotası, 1 Temmuz 2021’de veya sonrasında geçerli bir vizeyle (Tier 4 veya Öğrenci Rotası) Birleşik Krallık’tan mezun olan herkes tarafından kullanılabilecek. Mezun rotası çalışma iznine başvuru yapmak için bir iş teklifi talebi bulunmuyor. Yapılacak iş türünde herhangi bir kısıtlama ve asgari maaş seviyesi yok. Mezun Rotasından yararlanabilecek kişi sayısında bir üst sınır da yok. İngiltere’de eğitimini tamamlayan her mezun başvuruda bulunabiliyor.

Mezun rotası,

Birleşik Krallık üniversitelerinden birinde diploma almaya hak kazanan uluslararası mezunların en az iki yıl daha ülkede kalarak iş arayabilmeleri için tasarlandı.

İngiltere, eğitim sonrası çalışma vizesi başvurularını açtı. Eğitimlerine 2020 sonbaharında veya 2021 baharında başlayan adaylar, bu yıl 27 Eylül’e kadar öğrenci vizesi ile Birleşik Krallık’ta bulunmaları gerekecek. Kurslarına devam eden öğrencilerin ise asgari 6 Nisan 2022’ye kadar Birleşik Krallıkta olmaları gerekecek.

Sponsor, iş teklifi gibi zorlayıcı şartları olmayan bu vize türü için en çok başvurunun Hintli öğrenciler tarafından gerçekleştirileceği tahmin ediliyor. Geçen yıl Birleşik Krallık tarafından 56 binden fazla Hint vatandaşına öğrenci vizesi verildi. Bu rakam 2019 yılına göre yüzde 13’lük bir artışı gösteriyor. Bu oran ise Birleşik Krallık tarafından verilen tüm öğrenci vizelerinin neredeyse dörtte birini karşılıyor.

Kaynak Diplomatik Haber

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz