16.9 C
Malta
Pazartesi, Nisan 29, 2024
spot_img
spot_img

Malta’da yoğun bakım üniteleri doluyor

19 Mart 2021/Asena Bilgiç/Malta

Malta salgında birinci yılı geride bırakırken, sadece vaka sayıları değil, salgınla mücadele için ayrılan kaynaklar da alarm veriyor. Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi tarafından haftalık olarak yayınlanan verilere göre, Malta’nın yoğun bakım kabul oranı bir yıl öncesine kıyasla en yüksek seviyede.

Hasta kabul oranının Mart’ın ikinci haftasında 100 bin kişi başına 2,33 olduğu tespit edildi. Daha önce, Şubat ortasında kaydedilen en yüksek oran 100 bin kişi başına 1,94’tü.

Halk Sağlığı Müfettişi Charmaine Gauci, perşembe günü yaptığı açıklamada, şu anda COVID-19’dan muzdarip 29 ağır hastanın Malta’daki, diğer üç hastanın da Gozo’daki yoğun bakım ünitelerinde olduğunu söyledi.

Ayrıca adaların çevresindeki çeşitli hastanelerde ve tedavi tesislerinde COVID’li 229 hasta tedavi görüyor.

Malta’da dördü COVID-19’a özel altı yoğun bakım ünitesi hizmet veriyor. Diğer ikisi Gozo’da ve Mater Dei’da genel kullanıma ayrılmış durumda.

Yedinci yoğun bakım ünitesi, her gün yüzlerce yeni enfeksiyon tespit edilmeye devam ettiği için önümüzdeki günlerde daha fazla hastanın kabul edilmesi gerekmesi ihtimaline karşı şu anda Mater Dei’de beklemede.

Yedinci yoğun bakım ünitesi de dolarsa, sağlık çalışanlarının boş alanlara derme çatma üniteler inşa etmekten başka şansı kalmayacak.

Malta, Mart ayının ikinci haftasında rekor sayıda yeni vaka tespit edilmesinin ardından ülke çapında yarı kapanma kararı aldı. Acil olmayan tüm tıbbi prosedürler, yeni enfeksiyonların sayısı düşene kadar ertelendi.

Kaynak: Times of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz