18.9 C
Malta
Cumartesi, Nisan 27, 2024
spot_img
spot_img

Malta’da yeni kısıtlamalara karşı dava açıldı

17 Ocak 2022

Malta’da yürürlüğe giren 17 Ocak kısıtlamalarının Anayasa ve AİHS’nin ayrımcılık, geçim ve çalışma hakkı maddelerini ihlal ettiğini belirten davacılar mahkemeye başvurdu.

Malta’da bugün yürürlüğe giren aşı kurallarından doğrudan etkilendiğini belirten 17 kurum ve kişi yeni tedbirlerin, Anayasa’nın ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin ayrımcılık, geçim ve çalışma hakkı ile aile hayatı hakkıyla ilgili çeşitli maddeleri ihlal ettiğini belirterek ihtiyati tedbir kararı alınması için mahkemeye başvurdu.

Davacılar Anayasa’nın ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin ayrımcılık, çalışma ve geçim hakkı ve aile hayatı hakkıyla ilgili maddelerin ihal edildiğini öne sürerek bu sabah ihtiyati tedbir kararı talep etti.

Yargıç Miriam Hayman’ın başkanlık edeceği ve ilk oturumu 28 Ocak’ta yapılacak davada 17 kurum ve kişiyi avukatlar, Arthur Azzopardi, Keith Borg, Eric Micallef Figallo, Clive Gerada ve Franco Debono temsil ediyor.

İnsan Sağlığı İttifakı adına avukatlar Arthur Azzopardi, Eric Micallef Figallo ve Rudolf Ragonesi tarafından geçen yıl açılan davanın ardından Malta’da COVID-19 önlemleri ve kısıtlamalarına karşı açılan ikinci dava oldu.

Bugün yürürlüğe giren kısıtlamalarla tam aşılanmamış olanlar, restoranlara, barlara, snack barlara, spor salonlarına, etkinliklere ve diğer mekanlara giremeyecek.

Lovin Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz