11.9 C
Malta
Cumartesi, Nisan 20, 2024
spot_img
spot_img

Malta’da yeni kısıtlamalar Pazartesi başlıyor

23 Aralık 2021

Malta’da artan vaka sayılarının yanında Omikron varyantının da görülmesiyle Sağlık Bakanı Chris Fearne ve Sağlık Müfettişi Charmaine Gauci yeni önlemler açıkladı. 27 Aralık Pazartesi itibariyle yeni kısıtlamalar başlıyor.

Malta Sağlık Bakanı Chris Fearne ve Sağlık Müfettişi Charmaine Gauci, bugün düzenledikleri basın toplantısında vaka sayılarına karşı alınacak yeni önlemleri açıkladı.

Bakan Fearne, 27 Aralık Pazartesi gününden itibaren düğün ve cenazeler hariç  etkinliklerde ayakta durmaya müsaade edilmeyeceğini söyledi. Tüm işyerlerinin gece 01:00 itibariyle kapatılacağını belirten Fearne, devam edecek spor etkinliklerinin seyircisiz olacağını bildirdi.

Mater Dei Hastanesi’nde ziyaret saatlerinin de kısıtlanacağını açıklayan Bakan Fearne, 18 yaş üstü için güçlendirici aşıların Aralık itibariyle uygulanacağını, okulların ise Noel tatili sonrası açılacağını söyledi.

Bakan Fearne, yeni yılda 17 Ocak Pazartesi’den itibaren sadece aşısı olanların bar, restoran, spor salonu, havuz, sinema ve spor etkinliklerine gidebileceğini ifade etti.

Times Of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz