15.9 C
Malta
Cuma, Nisan 26, 2024
spot_img
spot_img

Malta’da Türklerin birliği hayal mi?

Malta’da Türklerin birliği hayal mi?

Malta gazetelerinde Malta’da yaşayan diğer uluslara dair ne vakit bir haber okusam içim cız eder.

Sadece Maltalı olmayan kişilerin gazete sayfalarına konu olması bu kişilerin yaşadıkları mağduriyetler sebebiyle olduğu için değil; aynı zamanda bu gazete haberlerinin en mümtaz köşesinde topluluk adına konuşan bir sözcüleri, bir birlikleri olduğunu görüp de iç geçiririm.

Modern Türkiye Cumhuriyeti’ni bir milat kabul edersek adadaki Türklerin varlığı çeyrek asrı geçmiş durumda. Bunu bizzat adada tanıdığım sakinlerin bendenize aktardıkları mazilerinden biliyorum.

Buradaki diğer milletlerin bir derneklerinin, spor kulüplerinin, bütün bunların üzerinde yükseldiği en önemlisi bir birliklerin hem madden hem de manen birliklerinin oluşunu takdirle karşılıyorum.

Peki böylesi kanlı canlı örnekler dururken, Malta’da Türklerin hâlâ yekvucut olamamasının sebebi ne olabilir?

Adadaki Türkler işinde gücünde, hali vakti yerinde insanlar. Üstelik adada bazı vatandaşlarımız var ki statüleri değme Maltalılara taş çıkartır.

Bu soruyu Malta Haber’de zihinleri bu fikir ile biraz olsun meşgul etmek, küçük bir soru ile tahrik etmek için yazıyorum.

Malta’daki Türklerin neden bir birlikleri yok?

Marsa’daki şehitlikte koyun koyuna yatan ecdadımız dışında; Türklerin Malta’da birlik olabileceğini gösteren başka bir işaret yok mu?

Neden olmasın?

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz