15.9 C
Malta
Pazartesi, Nisan 29, 2024
spot_img
spot_img

Malta’da trafik cezaları iki katına çıkarıldı!

20 Mayıs 2023

Malta’da araç kullanırken cep telefonu kullananlara verilecek para cezaları iki katına çıkarıldı. Motosiklet ve küçük araç sürücülerinin cezası 100 Euro’dan 200 Euro’ya, minübüs, kamyon ve taksi şoförleri kuralı ihlal ettiğinde ise para cezası 300 Euro olacak.

Trafik kurallarını ihlalde ceza puanları da yükseltildi. Telefon kullanırken yakalanan şoföre ceza puanı 6 olarak açıklandı ayrıca kuralı iki kez ihlal eden sürücünün ehliyeti askıya alınacak.

Transport Malta’nın dün itibariyle yürürlüğe soktuğu trafik ihlallerine karşı para cezaları açıklandı.  Motosiklet, e-scooter dahil olmak üzere tüm araçlarda cep telefonu kullanımı her an yasak. Bu yasaklar tabletler gibi diğer elektronik cihazlar için de geçerli olacak.

Küçük araç ve motosiklet sürücülerinin araç kullanırken cep telefonu kullanmaları halinde para cezası 100 Euro’dan 200 Euro’ya çıkarıldı. Ehliyet ceza puanı ise 6 puana yükseltildi. İki ceza alan sürücünün ehliyeti ise askıya alınacak.

Minibüs, kamyon ve otobüs gibi büyük araç sürücüleri ile taksi şoförlerinin telefon kullanması halinde ise para cezasının 300 Euro olacağı ehliyet ceza puanının ise 6-9 arasında olacağı açıklandı.
Kırmızı ışıkta geçerken yakalananlara 200 Euro’ya kadar para cezası verilirken hız sınırını 15 km aşan sürücülere ise 100 Euro’ya kadar para cezası verilecek.

Kapasitesinden fazla yolcu taşıyanlara ise yolcu başına 50 Euro para cezası içeren yeni düzenlemeler dün itibariyle Malta trafiğinde yürürlüğe girdi.

TVM

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz