30.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 18, 2024
spot_img
spot_img

Malta’da toplumun üçte biri göçmenlerle evliliğe karşı

19 Kasım 2020 / Malta

Malta Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre, her üç kişiden biri kızının/oğlunun Afrikalı bir göçmenle evlenmesini “tamamen kabul edilemez” buluyor.

Vincent Marmara tarafından geçtiğimiz ay 600 kişi üzerinde bir anket yapıldı. Anket göç konusu ile ilgili sorulardan oluşmaktaydı.

Bu sorulardan biri “Ailenizden birinin Afrikalı bir göçmenle evlenmesi kabul edilebilir midir?” sorusuydu. Ankete katılan insanların yüzde 36’sı bu soruya “kesinlikle kabul edilemez” yanıtı verdi. Kadınlar, erkeklere göre daha yüksek oranla bu durumu kabullenebilir bulurken, eğitim seviyesi ne kadar düşükse fikre o denli karşı çıkma eğilimi gösterildi.

“Kendinizi ırkçı olarak görüyor musunuz? sorusuna ise insanlar yüzde 56,9 oranla “kesinlikle hayır” yanıtını verdi.

Araştırmayı yaptıran Sosyal Refah Fakültesi Dekanı Andrew Azzopardi’ye göre, ankete katılanların yarısından fazlası kendilerini ırkçı olarak görmediklerini belirterek algıdaki bir boşluğa ve bunu ele alma ihtiyacına dikkat çekiyor.

“Ücretlerin düşük olmasının sebebi göçmenler midir?” sorusuna ise insanlar yüzde 27 oranla “kesinlikle katılıyorum” cevabını verirken, katılımcıların yüzde 25’i “kesinlikle katılmıyorum” yanıtını verdi.

Kaynak : Times of Malta 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz