23.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 19, 2024
spot_img
spot_img

Malta’da ticari gemi 29 kişiyi kurtardı, iki sığınmacı Malta’ya getirildi

Ticari gemi, Malta’nın arama kurtarma bölgesinde zorluk yaşayan 29 kişiyi kurtardı.

Alarm Phone, Malta’nın arama ve kurtarma iletişim merkezi olan RCC’nin, yakınından geçmekte olan SkylineS adlı ticari gemiye onları kurtarmaması talimatı verdiğini belirtti. Buna rağmen kurtarma operasyonu gerçekleştirildi.

Geri kalan kişilerin Malta’ya getirilip getirilmeyeceği konusunda sorular, içişleri bakanlığına iletilmiştir.

Alarm Phone’un yayınladığı bir tweet’e göre, 29 kişiyi taşıyan bir tekne, yardım talebiyle Alarm Phone’a başvurmuştur. Ancak başka bir kurtarma operasyonu gerçekleştirilmediği belirtilmiştir.

Alarm Phone, Malta’nın arama ve kurtarma iletişim merkezi RCC’nin yakınından geçen SkylineS adlı ticari gemiye kurtarma talimatı verilmediğini ifade etti.

Son güncellemelerine göre, konteyner gemisi GRETA tarafından kurtarılan kişiler, Malta karasularının dışında bekletilmektedir.

Geçtiğimiz hafta Yunanistan’da yaşanan gemi kazasına rağmen, yardımsızlık durumunun devam etmesi sivil toplum kuruluşları tarafından eleştirilmiştir.

Alarm Phone, 11 Haziran’da Malta’nın arama kurtarma bölgesinde tehlikede olan 25 kişiyle iletişimin kesildiğini bildirmişti.

Malta, arama ve kurtarma bölgesindeki tehlikede olan kişileri kurtarmakla sorumludur. Orta Akdeniz’de kurtarma bölgeleri İtalya, Malta, Libya ve Tunus arasında paylaşılmıştır. Malta’nın SAR bölgesinde tehlikede olan bir tekne varsa, kurtarma operasyonlarını başlatma görevi Malta’ya aittir.

Denizde bir acil durumun tespit edilmesi veya öğrenilmesi durumunda, herkesin sorumlu kurtarma merkezine derhal bildirimde bulunması gerekmektedir. Komşu kurtarma merkezleri de tehlikedeki tekne hakkında bilgilendirilmektedir.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz