16.9 C
Malta
Pazar, Nisan 28, 2024
spot_img
spot_img

Malta’da Şubat Ayında Konut Satışlarında Yükseliş!

Malta Ulusal İstatistik Ofisi tarafından yayınlanan verilere göre, Şubat 2024’te konut satışlarında geçen yılın aynı dönemine kıyasla hafif bir artış yaşandı.

Nihai satış senetleri geçen yılın şubat ayına göre %7,8 oranında artarak 1.012’ye ulaşırken, satış vaadi sözleşmelerinde ise daha belirgin bir yükseliş görüldü. Satış vaadi sözleşmeleri sayısı %12,7 artarak 1.164’e çıktı.

Vergi dairesi kayıtlarına dayanan geçici veriler, Şubat 2024’te bu senetlerin toplam değerinin 262,7 milyon Euro’ya ulaştığını, önceki yıla göre %5,4’lük bir artışı gösteriyor.

Nihai satış senetlerinin %92,9’u bireysel alıcıları (hane halkları) kapsarken, kalan işlemler şirketler tarafından gerçekleştirildi. Bireysel alıcıları içeren senetlerin değeri 205,9 milyon Euro’ya ulaşarak toplam değerin %78,4’ünü oluşturdu.

Veriler ayrıca, en yüksek nihai satış senedi sayısının Kuzey Limanı ve Kuzey bölgelerinde görüldüğünü, en düşük sayıların ise Batı, Gozo ve Comino bölgelerinde kaydedildiğini ortaya koydu.

Satış vaadi sözleşmeleri açısından ise Şubat 2024’te geçen yılın şubat ayına kıyasla %12,7’lik bir artışla 1.164 sözleşme kaydedildi. Bu sözleşmelerin %91,5’i bireysel alıcı adayları tarafından yapıldı.

En yüksek satış vaadi sözleşmesi sayısı Kuzey Limanı bölgesinde gerçekleşti. Bunu Kuzey bölgesi takip etti. En düşük sayılar ise Gozo ve Comino ile Batı bölgelerinde görüldü.

Genel olarak, Şubat 2024’te kaydedilen toplam sözleşme sayısında St. Paul’s Bay, Birkirkara ve Fgura bölgeleri en yüksek sayılara sahip oldu ve bu bölgeler Şubat ayı boyunca kaydedilen toplam sözleşmelere önemli bir katkıda bulundu.

Kaynak: Newsbook Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz