16.9 C
Malta
Perşembe, Mayıs 9, 2024
spot_img
spot_img

Malta’da Son AFM Kurtarma Operasyonuna İlişkin Bilgiler Hükümet Tarafından Saklanıyor

Malta’nın arama kurtarma bölgesinde zor durumda kalan bir grup insanın Malta Silahlı Kuvvetleri tarafından kurtarılmasına dair ayrıntılar hükümet tarafından açıklanmıyor. Kurtarma operasyonu bu hafta gerçekleştirildi.

Yaklaşık 20 ila 35 kişiden oluştuğu düşünülen grup, Salı gecesi, Malta Silahlı Kuvvetleri’ne ait deniz aracı P24 tarafından saat 22.00 civarında kurtarılmasının ardından Senglea’ya çıkarıldı.

Ancak, çıkarma gerçekleşmiş olmasına rağmen hükümet henüz kurtarma operasyonuna dair bir açıklama yapmadı. Operasyonla ilgili bilgileri sosyal medya profillerinde paylaşan tek kişi editör ve aktivist Victor Vella oldu.

AFM, kendilerinin karıştığı kurtarma operasyonları hakkında bilgi vermeyi durdurmuş durumda, ancak genellikle sorulara ya kendilerine ya da içişleri bakanlığına gönderilen haber odası sorularına yanıt verirdi.

Ancak bu durumda içişleri bakanlığı, Çarşamba günü Newsbook.com.mt’ye gönderilen operasyon ve Malta’ya çıkarılan kişiler hakkında daha fazla bilgi talep eden sorulara ne yanıt verdi ne de bu konuda bir açıklama yaptı.

Malta uzun süredir denizde mahsur kalan kişilere yardım etmeme suçlamasıyla karşı karşıya. Suçlamalara yetkililer tarafından yanıt verilmedi. Geçen yılın sonlarına doğru Malta, MaltaToday ve diğer yabancı haber kuruluşlarının geniş çaplı bir soruşturması sonucunda yasadışı geri itmelere karıştığı iddiasıyla suçlanmıştı.


Kaynak: Newsbook Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz