20.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 19, 2024
spot_img
spot_img

Malta’da müteahhitlik yasası yeniden düzenleniyor!

12 Aralık 2022

Malta’da faaliyet gösteren tüm müteahhitlerin ruhsatlandırılmasıyla ilgili yasal değişiklikler parlamentoya sunulacak. Mimarlar Odası Başkanı Andre Pizzuto yasanın sorumluluktan kaçan müteahhitler için caydırıcı olması gerektiğini söyledi.

Malta’daki müteahhitlerin tescil edilmesini ve lianslanmasını sağlamaya çalışacak Planlama yasası değişiklikleri Yapı ve İnşaat Otoritesi’nin (BCA) Malta Geliştiriciler Derneği (MDA), Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Odası, Ticaret Odası ve Mimarlar Odası da dahil olmak üzere tüm ilgili taraflarla aylarca süren çalışmaları ile hazırlandı.

Gelişmeyi endüstrinin modernize edilmesi ve gerekli standartları karşılaması yönünde doğru atılmış bir adım olarak gördüğünü belirten Mimarlar Odası Başkanı Andre Pizzuto kendilerine sunulan yasa tasarısında işyerinde sağlık ve güvenlikle ilgili zorunlu eğitimlerin de yer aldığını söyledi.

Değişikliklerin sorumluluklarından kaçan müteahhitler için caydırıcı olması gerektiğini ifade eden Mimar Pizzuto ayrıca endüstrinin çıtasını yükseltmek için modernizasyon çabasının tüm endüstriye yönelik olması gerektiğini de sözlerine ekledi.

TVM

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz