20.9 C
Malta
Pazartesi, Mayıs 20, 2024
spot_img
spot_img

Malta’da Mülk Satışları Yüzde 9 Arttı: Geliştirici Lobisi Açıkladı

Malta Geliştiriciler Birliği, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Malta’da mülk satışlarının 2023 yılında yüzde 9 arttığını ve bu işlemlerin toplam değerinin bir önceki yıla göre yüzde 10 artarak yaklaşık 4.6 milyar Euro’ya ulaştığını belirtti.

2023 yılında 16,636 satış vaadi sözleşmesi imzalandı ve bu, 2021’de kaydedilenlere yakın bir seviye olarak değerlendirildi. Dernek, bu verilerin emlak piyasasının sağlamlığını ortaya koyduğunu vurgulayarak, mülkün hala Malta ailelerinin tercihi olduğunu ve sektörün birçok yatırımcının çıkarlarını temsil ettiğini ifade etti.

Malta Geliştiriciler Birliği, hükümetin altyapıya yapılan yatırımlara devam etmesi ve yeşil binaları teşvik etmek adına politika geliştirmesi gerektiğini savundu. Ayrıca, mülk sahibi olmayı teşvik etmek amacıyla politika önerileri sunacaklarını belirtti.

Nisan ayında yayınlanan bir PwC Malta raporu, mülk kiralama talebinin artmasıyla birlikte Malta’da satış taleplerinden kiralama taleplerine doğru bir değişim yaşandığını gösterdi. Geliştirici lobisi, yerel emlak talebinin önceliklerine odaklanmaya devam edeceğini söyledi.

Öte yandan, haziran 2022’de yapılan bir araştırma, Malta’daki emlak fiyatlarının 2013’e kıyasla iki katına çıktığını ortaya koydu. Dernek, bu konuda gelecekteki gelişmeleri değerlendirmeye devam edeceklerini belirtti.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz