30.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 18, 2024
spot_img
spot_img

Malta’da kabine değişikliği

22 Kasım 2020 / Malta

Başbakan Robert Abela, kabinesinde değişiklikler yaptı.

Geçen ay yemin ederek parlamentoya giren Clyde Caruana ve Miriam Dalli, Bakanlar Kurulu’nda yer aldı. Clyde Caruana Maliye Bakanlığına atandı. Miriam Dalli ise Enerji ve İşletme Bakanı olarak kabine yer aldı.

Maliye Bakanlığı’nı Caruana’ya bırakan Edward Scicluna ise Malta Merkez Bankası’nın başkanı olarak atandı.

Eski Turizm Bakanı Julia Farrugia Portelli ise yeni kabine düzeninde  Kapsayıcılık ve Yaşam Kalitesi ( Inclusion and Quality of Life) Bakanı olarak yer aldı. Claytın Bartolo ise mali hizmetler parlamento sekreteri iken Turizm Bakanlığı’na atandı.

Eski Eğitim Bakanı Owen Bonnici ise Araştırma ve İnovasyon Bakanlığı’na atandı. Bonnici, yeni görevinde pandemi sonrası stratejiyle ilgilenecek. Justyne Caruana ise Owen Bonnici’den boşalan Eğitim Bakanı koltuğuna oturdu.

Bakanlar Chris Fearne, Evarist Bartolo, Jose Herrera, Carmelo Abela, Edward Zammit Lewis, Anton Refalo, Roderick Galdes, Clint Camilleri ve Byron Camilleri’nin ise koltukları değişmedi.

Kaynak : Times of Malta

Son Haberler

1 Yorum

  1. […] Başbakan Robert Abela kabinesinde büyük değişiklikler yaptı. Eğitim Bakını Owen Bonnici, Araştırma ve İnovasyon Bakanı olarak atandı. Eğitim Bakanlığına ise Justyne Caruana getirildi. Geçen ay yemin ederek parlamentoya giren Clyde Caruana ve Miriam Dalli, Bakanlar Kurulu’nda yer aldı. Clyde Caruana Maliye Bakanlığına atandı. Miriam Dalli ise Enerji ve İşletme Bakanı olarak kabine yer aldı. […]

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz