19.9 C
Malta
Cumartesi, Mayıs 4, 2024
spot_img
spot_img

Malta’da her 10 kişiden 7’si kendisini sağlıklı hissediyor!

24 Mart 2023

Malta’da her on kişiden yedisi sağlıklarının iyi olduğunu hissettiğini, geri kalanlardan çoğunluğu yoksulluğun eşiğinde yaşayan insanlar ise tıbbi koşullardan şikayetçi olduğunu söyledi.

Malta ulusal istatistik ofisi NSO’nun düzenlediği Malta’da yaşayan insanların sağlığını da ölçtüğü araştırmanın sonuçlarına göre 2021 yılında Malta’da her 10 kişiden 7’si sağlıklarının iyi olduğunu söyledi.

NSO’nun yayınladığı veriler yoksulluk riski altında olmayan insanların risk altında olanlara göre daha mutlu olduğu görülürken nüfusun yarısına yakınının halinden memnun olduğunu yüzde 42’sinin ise çoğu zaman kedini sakin ve huzurlu hissettiğini gösterdi.

Maltalıların üçte birinin bir hayal kırıklığı hissettiklerini ve yaşamlarında kötü ruh halleri yaşadığını bildirdiği ortaya çıkarken öte yandan yüzde 52 kendisini yalnız hissetmediğini yüzde 60’ı ise kendini hiç yalnız hissetmediğini söyledi.

Ailelerin mutlak çoğunluğunun 16 yaşın altındaki çocuklarına ders çalışacakları ve oynayacakları bir yer sağlamak için yeterli kaynağa sahip olduğunu, yeni giysiler satın alabileceklerini belirtirken NSO çalışmasına göre 2021’de Maltalı ailelerin çoğunluğunun ekonomik durumu aynı kaldı.

TVM

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz