20.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 12, 2024
spot_img
spot_img

Malta’da gıda yardımına ihtiyaç duyan aile sayısı artıyor!

29 Ağustos 2022

Gıda fiyatlarında yaşanan artışla birlikte Malta’da gıda dağıtan vakıf, cemaat ve destek gruplarına başvuran çoğu Malta vatandaşı ihtiyaç sahibi sayısı artıyor.

Maltaca yayın yapan Illum gazetesi çoğu Malta vatandaşı olan birçok insanın beslenmek için gıda bankalarına, cemaatlere ve destek gruplarına yöneldiğini yazdı. Paceville’de Millenium Şapeli Başkanı Hilary Tagliaferro, fiyat artışlarının yoksulluk oranlarını daha da kötüleştirdiğini belirtti.

Özellikle temel gıda ürünleri, ilaçlar ve kiraların birçok Maltalının en büyük sorunu olduğuna dikkat çeken Tagliaferro “Evsiz 300 kişi var. Evsiz barınakları dolu. Geceleri buraya gelin sahil boyunca uyuyan insanları görün” şeklinde konuştu.

Foodbank Lifeline Foundation’ın yöneticisi Barbara Caruana da Illum gazetesine ihtiyacı olan ailelerin sayısının Covid-19 öncesi seviyelerin oldukça üzerine çıktığını açıkladı.

Haftada yardım alan aile sayısının 100’den yaklaşık 250 aileye yükseldiğini belirten Caruana’yı Rahal Gdid bölge rahibi Peder Mark Andre Camilleri de destekleyerek pek çok yabancının ‘güvencesiz çalışma koşulları’ ve sömürülme şikayetiyle kiliseye geldiğini sözlerine ekledi.

Bormla cemaati Başrahibi Rahip Anton Cassar da, ayda 180’den fazla gıda paketi dağıttığına işaret ederek, yoksullukta ki artışa dikkat çekti.

İllum

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz