17.9 C
Malta
Cumartesi, Nisan 20, 2024
spot_img
spot_img

Malta’da gıda kuryeleri için yasal düzenleme geliyor!

11 Ekim 2022

Başbakan Robert Abela, 2023 bütçesinde gıda kuryeleri ve taksi şoförleri için iş sözleşmesi, fazla mesai, asgari ücret ve hastalık izinlerinin düzenleneceğini duyurdu. Malta’da kuryelerin çalıştığı platformların bazıları çalışanların maaşlarının en a yüzde 50’sini alıyor.

Malta’da geçtiğimiz aylarda Bolt gıda kuryelerinin kötü çalışma koşulları ve düşük ücretlere karşı greve gitmesiyle gündeme gelen kuryelerin çalışma koşullarına yönelik geliştirmelerle ilgili yeni yıl bütçesinde adım atılacağı duyuruldu.

Başbakan Robert Abela çoğunlukla Bolt ve Wolt gibi platformlara çalışan gıda kuryeleri ve taksi şoförlerinin çalışma koşulları ile ilgili yeni bir yasal çerçevenin onaylanacağını duyurdu. 2023 bütçesi öncesinde UHM İşçilerin Sesi ile yaptığı toplantıda yapılacak değişiklikleri duyuran Abela, yeni kurallara ilişkin ayrıntıların önümüzdeki günlerde açıklanacağını söyledi.

Başbakan Abela ayrıntıları vermese de yeni değişikliklerin, iş sözleşmesi, asgari ücret, fazla mesai ve hastalık izinlerinin yasal çerçeve içinde düzenleneceğini bildirdi. Rakamlara göre iyi bir günde kurye işçisi saatlir 2.66 ile 3.33 Euro arasında kazanıyor. Malta’da asgari ücret ise saatlik 4.57 Euro.

Malta hükümeti uzun süredir sektördeki sorunları çözme sözü verdi, ancak bu, birkaç yıl içindeki ilk büyük gelişme oldu.

Lovin Malta 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz