24.9 C
Malta
Pazartesi, Mayıs 20, 2024
spot_img
spot_img

Malta’da Elektrikli Minibüslerin Test Sürüşleri Başlıyor

Malta Toplu Taşımacılığı, filo elektrifikasyon stratejisi kapsamında yeni bir elektrikli minibüsü hizmete sunmaya hazırlanıyor. 25 kişiye kadar yolcu taşıyabilen bu elektrikli otobüsler, farklı güzergâhlarda ve köylerde hizmet verecek. Bu 6 metrelik araç, daha büyük otobüslere kıyasla daha kompakt bir yapıya sahip, 2,1 metre genişliğiyle dikkat çekiyor.

Pilot proje, küçük yerleşim bölgelerinde küçük araçların kullanımının avantajlarını değerlendirecek ve MPT ile ulaştırma yetkililerine bu minibüslerin gelecekteki kullanımı hakkında daha fazla bilgi sağlayacak. İlk aşamada bu minibüsler, farklı güzergahlarda test edilecek ve  Gozo güzergahlarında da kullanılacak.

Ulaştırma Bakanı Aaron Farrugia, daha küçük minibüslerin belirli bölgelerde kullanılması önerilerini dikkate aldıklarını belirtti. MPT, Valletta’da popüler bir isteğe bağlı hizmet işletiyor ve şimdi köylerle ana otobüs terminalleri arasındaki bağlantıyı güçlendirmeyi hedefliyor.

Ayrıca, elektrikli minibüslerin ‘isteğe bağlı’ güzergahlarda da test edilmesi planlanarak otobüs filosu çeşitlendirilmeye çalışılacak. MPT, toplu taşımanın elektrifikasyonu için 20 milyon Avro yatırım yaparak çevre dostu bir taşıma sistemini teşvik etmeye devam ediyor.

Ağustos 2023’te Malta’da otobüsle seyahat eden yolcu sayısının 6 milyona ulaşmasıyla, toplu taşıma sistemine olan talebin arttığı görülüyor ve bu yeni elektrikli minibüslerin bu talebi karşılamaya yardımcı olması bekleniyor.

 

 

 

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz