15.9 C
Malta
Salı, Nisan 30, 2024
spot_img
spot_img

Malta’da dijitalleşmeye geçecek küçük şirketlere 10 bin Euro hibe!

18 Nisan 2023

Malta’da hükümet 9 kişiyi istihdam eden şirketlere dijitalleşme projelerini yürütmek için toplam 2 milyon Euro’nun ayrıldığı programı duyurdu. 9 kişiyi istihdam eden şirketlere açık programda şirket 10 bin Euro’ya kadar hibe alabilecek.

Malta’nın “Direnç ve İyileşme” planının bir parçası olan programı duyuran Ekonomi Bakanı Silvio Schembri, ülkenin işletmeler için ileriye giden yolun dijitalleşme olduğunu kabul ettiğini söyledi.

Dijitalleşme adımını atan firmaların neredeyse ikiye katlandığını aktaran Ekonomi Bakanı Schembri, daha fazla firmanın bu adımı istediklerini ve küçük firmaların dijital dünyaya girmesi için programı başlattıklarını açıkladı.

Avrupa ülkelerinden sorumlu Parlamento Sekreteri Chris Bonett, programın 9 kişiyi istihdam eden şirketlere açık olduğunu ve her şirketin bir web sitesi ve bir uygulama geliştirmeyi içeren dijital teknolojilere yatırım için 10 bin Euro’ya kadar başvuruda bulunabileceğini söyledi.

Parlamento Sekreteri Bonett hükümetin Avrupa fonlarını herkes için her zamankinden daha fazla erişilebilir hale getirdiğini sözlerine ekledi.

TVM

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz