İçeriğe geç
27 Ekim 2026, Salı21° Malta, Parçalı bulutluEuro/TL 55,67 yükseliş %0,07Dolar/TL 49,78 yükseliş %0,07Euro/Dolar 1,12Gram altın 6.409,49 TL düşüş %0,24

Malta’da boşanma yasası değişiyor

Malta’da boşanma yasası değişiyor

10 Aralık 2020 / Malta

Başbakan Robert Abela yaptığı açıklamada hükümetin mevcut boşanma yasasını değiştirecek yasa tasarısını onayladığını duyurdu.

Tasarıdaki en büyük reformlardan birinin, çiftlerin boşanma davası açmadan önce en az 4 yıl ayrı kaldıklarını gayri resmi olarak kanıtlamalarını gerektiren madde ile ilgili olacağı söylendi. Başbakan, boşanmak için gereken bu bekleme süresinin şartlarını değiştirerek, aralarında çocukların da bulunduğu bu insanların kendilerini içinde buldukları acı ve zor durumu azaltmak istediklerini söyledi.

Mevcut Malta yasasına göre, dört yıllık maddenin kaldırılması için ikinci bir referandum yapılması gerektiği belirtiliyor. Ancak hükümetin referandum çağrısı yapmadan maddeyi kaldırmanın bir yolunu bulmuş olabileceği görülüyor.

Malta’da boşanma, 2011 yılındaki referandumun ardından yasallaşmıştı.

Kaynak: Lovin Malta

neselif

Malta Haber, Malta'da yaşayan Türkler için Malta, Türkiye ve Avrupa'dan haberleri Türkçe aktarır. Bir hata görürseniz bize yazın.

Yorum yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Günün Malta haberleri telefonunuzda

Malta Haber WhatsApp Kanalı'na katılın, önemli gelişmeleri ilk siz öğrenin.