16.9 C
Malta
Pazartesi, Nisan 29, 2024
spot_img
spot_img

Malta’da aşı sertifikası için kimlik numarası yerine PIN kodu da kullanılabilecek

31 Temmuz 2021 / Malta

Malta’da yaşı 12 ila 15 arasında olan gençler, aşı sertifikası almak için kimlik numarası yerine alternatif olarak PIN kodu da kullanılabilecekler. Malta Sağlık Bakanlığı, COVID 19 aşı sertifikası almak için kimlik kartlarının arkasında bulunan kimlik belgesi numarası yerine alternatif olarak PIN kodu da kullanılabileceğini açıkladı. Bu PIN kodunu vatandaşların yanı sıra bir hastane kayıt numarasına sahip olan tüm yabancılar da alabilecek.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre 12 ila 15 yaş arasında çocukların ebeveynlerine veya velilerine şu şekilde bir SMS gönderilecek: “https://healthtoken.gov.mt adresine erişerek çocuğunuzun aşı sertifikasını oluşturun. Sertifikayı indirmek için oluşturulan güvenlik PIN kodunu kullanın.”

Aynı şekilde bu kişiler, SMS üzerinden doğrudan bağlantıdaki adresi ziyaret edebilecekleri gibi, https://certifikatvaccin.gov.mt adresinden de alternatif giriş yoluyla bağlantıya erişebilecekler.

Ebeveyn ve velilerden şu bilgileri girmeleri istenecek:

1. Çocuğun hastane/kimlik numarası.

2. Doğum Tarihi,

3. Cep telefonu numarası,

4. E-posta adresi

Bu başvurunun ardından başvuru sahipleri, https://certifikatvaccin.gov.mt adresindeki alternatif oturum açma işleminde, kimlik belgesi numarası yerine, Malta Covid Aşı Sertifikası ekibine ilettikleri cep telefonu numarasına gönderilen SMS’de yer alan PIN kodunu girebilecekler.

Bu sistem hastane kayıt numarasına sahip olan herkes tarafından da kullanılabilecek. Sistemden, bir kimlik kartına sahip olan herkes, yani Malta’da ikamet edenlerin yanı sıra kendilerine bir hastane kayıt numarası atanan yabancılar da faydalanabilecek.

Kaynak GozoNews

 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz