9.9 C
Malta
Cuma, Nisan 26, 2024
spot_img
spot_img

Malta’da asgari ücret yetersiz

8 Şubat 2021 – Sevim Bakar / Malta

Yoksulluk raporu, asgari ücretin yetersiz olduğunun bir başka kanıtı – ADPD Partisi, makul bir yaşam standardı sağlamak için revizyon çağrısı yapıyor.

ADPD partisi AD ile PD nin birleşimi olan yeşil Demokratik Alternatif (DA) ve sosyal liberal Demokrat Parti(PD) nin kısaca yazılışıdır.

ADPD, Malta’nın asgari ücretinin düzgün bir yaşam sürmek için yetersiz olduğunu ve yükseltilmesi gerektiğini söyledi.

Malta’nın ulusal asgari ücreti haftalık 181 € ‘dur ve bu da ayda 800 €’ nun biraz altında veya yılda 9 bin 500 € civarında.  ADPD, Malta’nın AB Komisyonu’nun önerdiği kriterlere ulaşması için, Malta’nın asgari ücretini haftada 71 € veya yılda 3 bin 600 € ‘dan fazla artırması gerektiğini belirtti.

Başbakan Robert Abela asgari ücretlerin ülkelerin egemenliği olarak kalması gerektiğini savunarak yeni standartların zorunluluk yerine tavsiye haline getirilmesini istiyor.  ADPD bu talebin sebebini “Bunu uygulamak, sadece asgari ücretle çalışan herhangi birinin yaşam kalitesini yükseltmez. Aynı zamanda ucuz emeğe bağımlı olan ekonomik sektörleri de tehdit eder. ” olarak değerlendirdi.

Bu haber Times of Malta’da yer alan Poverty report is further proof minimum wage is inadequate – ADPD başlıklı haber temel alınarak hazırlanmıştır.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz