17.9 C
Malta
Cumartesi, Nisan 27, 2024
spot_img
spot_img

Malta’da Anne ve Çocuklara Destek: Yeni Yaşam Merkezleri Açılıyor!

Life Network Foundation, önemli bir girişim başlattı! Anne ve bebekleri için yeni Yaşam Merkezleri hizmete açılıyor. Bu yeni merkezler, özellikle zorlukların üstesinden gelerek örnek anneler haline gelen kadınları desteklemeyi amaçlıyor.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde duyurulan proje, Dar Tgħanniqa Ta’ Omm isimli doğum evinden ayrılan annelere destek sağlanması açısından kritik bir adım niteliğinde. Yaşam Merkezleri, annelere güvenli bir yaşam alanı sunarken aynı zamanda gerekli desteği alarak çalışma hayatına veya eğitime devam etme imkanı tanıyor. Bu sayede, bağımsız yaşama ve mali yönetime sorunsuz bir geçiş sağlanması hedefleniyor.

Merkezlerin resmi açılışı, Malta Cumhurbaşkanı’nın eşi Miriam Vella tarafından 13 Mart 2024 Çarşamba günü gerçekleştirilecek. Projenin hayata geçirilmesinde, Marquis Vincenzo Bugeja tarafından kadınlar ve kız çocuklarının haklarını savunmak amacıyla kurulan hayır kurumu Conservatorio Vincenzo Bugeja’nın cömert katkısı büyük rol oynadı.

İlk etapta, Santa Venera’daki Conservatorio Vincenzo Bugeja bünyesinde altı Yaşam Merkezi hizmete açılacak. Malta genelinde ise yedi ek birimin yenilenerek sisteme dahil edilmesi planlanıyor.

Dar Tgħanniqa Ta’ Omm’dan Christie Gellel, bu girişimin annelerin bağımsızlığa giden yolda desteklenmelerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gellel, annelere sadece ihtiyaç anında değil, çocuklarıyla birlikte bağımsız bir hayata geçişlerinde de yardımcı olmanın önemini vurguladı.

Life Network Foundation CEO’su Miriam Sciberras ise, kuruluşun kadınları, özellikle zorlukların üstesinden gelerek örnek anneler haline gelenleri destekleme ve kutlama konusundaki kararlılığını yineledi.

Kaynak: Newsbook Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz