12.9 C
Malta
Cumartesi, Nisan 20, 2024
spot_img
spot_img

Malta’da altı yerleşim yeri araç trafiğine kapatılıyor

3 Ağustos 2021 / Malta

Malta’da mayıs ayında başlatılan ve Covid-19 nedeniyle sokakların boş kalmasından ilham alınan bir proje kapsamında 6 köy araç trafiğine kapatılıyor. Żejtun, Dingli, Qrendi, Żurrieq, Mqabba ve Safi köyleri, “Yavaş Sokaklar” adlı proje kapsamında trafiğe kapatılan ilk 6 köy olacak. Önümüzdeki günlerde daha da genişletilmesi planlanan bu proje trafiği ve kirliliği azaltırken, aynı zamanda proje ile yürüme ve bisiklet mesafesindeki yerlere gitmek için gereksiz araba kullanımının caydırılması hedefleniyor.

Proje hakkında bilgi veren Malta Yerel Konseyler Derneği başkanı Mario Fava, ülke genelinde meydanları ve yolları geçici olarak yayalaştırmaya yönelik projenin Żejtun, Dingli, Qrendi, Żurrieq, Mqabba ve Safi ile başlayacağını duyurdu. Ancak net bir zaman çizelgesi açıklamadı.

Girişimin Malta genelinde çok daha geniş kapsamlı olması planlanıyor. Yayalaştırılmış bölgelere yönelik kentsel gelişim çalışmaları, 43 yerel mecliste tamamlandı. Meclis sürecinin ardından uygulama için sakinlere danışılacak ve her bölgenin ihtiyaçları detaylandırılacak.

Fava, projenin bu altı bölgede başlamasının beklendiğini, çünkü bu yerlerdeki süreçlerin “daha kolay sonuçlandığını” söyledi.

Proje, ilk olarak geçen yıl Mayıs ayında duyurulmuş ve proje COVID-19 salgınının ilk aylarında boş köy ve meydanların görüntüsünden ilham almıştı. “Yavaş Sokaklar” projesi, ulaştırma ve yerel yönetim bakanlıkları ile işbirliği içinde uygulanıyor. Teşvik olarak bakanlık, projeye kaydolan yerel meclislerdeki alanların süslendirmesini yapma sözü verdi.

Proje detayları hakkında da bilgi veren Fava, yayalaştırılmış bölgelere sahip olabilmek için ilk adımın bu alanlara giden yollarda hız sınırını düşürmek olduğunu dile getirdi. Uygun çizgi işaretleri, güvenlik ve diğer hafifletici önlemlerin yanı sıra yeterli işaretlerin de gerekli olduğuna değindi. Herhangi bir müdahalenin otopark, garaj kullanımını, yükleme alanlarını etkilememesi ve acil durumları engellememesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak Times of Malta 

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz