24.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 19, 2024
spot_img
spot_img

Malta’da, 80.000’den Fazla Ev Yenilenebilir Kaynaklardan Elektrik Sağlıyor

Malta, 2022 yılında yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üretiminde önemli bir artış yaşayarak 80.730’dan fazla eve temiz enerji sağladı.

Malta Enerji Bakanlığı’na göre, bu artış sonucunda karbondioksit emisyonları 134.700 tonun üzerinde azaldı. Bu, 2021 yılına göre %8,3’lük bir iyileşmeyi temsil ediyor.

Bakanlık, Malta’nın 2021 yılı sonuna kadar enerji ihtiyacının %12,15’ini yenilenebilir kaynaklardan karşıladığını belirtti. Bu oran, Malta’nın Ulusal Enerji ve İklim Planı’nda belirlenen %11,5’lik 2030 hedefini aşıyor.

Bu süre zarfında, 525 konutta güneş enerjili su ısıtıcısı ve 99 binada ısı pompası kuruldu. Bu uygulamalar, toplamda 716.390 € tutarında güneş enerjili su ısıtıcısı hibesi ve 92.218 € tutarında ısı pompası hibesi ile su ısıtma için elektrik tüketiminde azalmaya ve geleneksel enerji kaynaklarından uzaklaşmaya katkı sağladı.

Bakanlık ayrıca, ev tipi pil depolama sistemleri için rekor düzeyde 516 başvuru olduğunu açıkladı.

Enerji Bakanı Miriam Dalli, bu verilerin Avrupa Komisyonu’nun Malta’nın yeşil enerji planlarını destekleyen AB paketinin duyurusuyla paralel olduğunu ifade etti.

Dalli, “Bu onay, hükümetin Malta’da yeşil yatırımları teşvik etme hedefine olan bağlılığını artırıyor” dedi.

Bakanlık, bu haberin iki şebeke ölçekli pil enerji depolama sisteminin duyurulmasının ve Libya ile yeşil enerji ara bağlantılarını keşfetmek için yapılan bir mutabakat zaptının ardından geldiğini de belirtti.

Ayrıca, Malta ile İtalya arasında ikinci bir deniz altı elektrik ara bağlantısı planlamasında da ilerleme kaydedildiği bilgisi paylaşıldı.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz