17.9 C
Malta
Cuma, Nisan 26, 2024
spot_img
spot_img

Malta’da 700 kişi her gün uyuşturucu tedavisi görüyor.

26 Haziran Uluslarası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü dolayısıyla Lovin Malta’dan Sam Vassalo’ya konuşan FSWS (Malta Sosyal Refahı Derneği) yetkilisi dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

FSWS yetkilisi Malta’da 700 kişinin her gün uyuşturucu tedavisi gördüğünü belirtti.

Bağımlılıkla mücadele eden kişiler Gwardamanga’daki Seqda Detox Merkezi’nde tedavi ediliyor. Tedavi altındaki kişilere metadon isimli narkotik sıvı veriliyor. Aynı merkezde 100 kişilik bir bağımlı grubunun da psikiyatri tedavisine devam ettikleri belirtiliyor. Pandemi dolayısıyla eroin bağımlılılarının tedavisinde kullanılan metadon ihtiyaç duyan kişilerin evlerine ulaştırıldı.

Avrupa uyuşturucu izleme ajansının verilerine göre Malta’da bin 425 yüksek risk grubunda madde bağımlısı var. Madde bağımlılısı kabul edilen kişilerin yüzde 70’i tedavi görüyor.

Uyuşturucu bağımlılığı konusundaki rakamların yükseliğine rağmen, Detox Clinic’in yönetici Dr. George Grech’e göre alkol hâlâ en büyük problem olarak görülüyor.

TVM’e konuşan Dr. Grech alkol bağımlılığının ilk problem olduğunu, fakat oyun, internet, alkol ve seks bağımlılığı gbi yeni bağımlılık türevlerinin de giderek daha fazla görünür olduğuu belirtti.

Kaynak: Lovin Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz