20.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 19, 2024
spot_img
spot_img

Malta’da 23 Nisan coşkuyla kutlandı!

Ziyahan Albeniz/Malta

24 Nisan 2022

Türkiye Cumhuriyeti Valletta Büyükelçiliği’nin “23 Nisan kutlamalarına bir arkadaşınla katıl” çağrısına Malta’da yaşayan Türk aileler ve çocukları çeşitli milletlerden arkadaşlarıyla katılım göstererek 23 Nisan günü düzenlenen kutlamada doyasıya eğlendiler.

Etkinliğe Malta Dışişleri, Avrupa İşleri ve Ticaret Bakanı Dr. Ian Borg ve kızı, Malta eski Cumhurbaşkanı Marie Louise Coleiro Preca ve Maltalı öğrenciler de katıldı.

Valletta Büyükelçilik binasının karşısında bulunan parkta 23 Nisan 2022 15.00-17.00 saatleri arasında organize edilen etkinlikte, saygı duruşu, istiklal marşının ardından Büyükelçi Kerem Kıratlı ve Malta eski cumhurbaşkanı Marie Louise Coleiro Preca birer konuşma yaptı.

Büyükelçi Kerem Kıratlı konuşmasında cumhuriyete giden köşe taşlarından biri olan gazi meclisin açılışının 102. yılını kutlarken; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah ve ülke arkadaşlarına, ve tüm şehitlere şükran ve minnetlerine belirterek; hatıralarının önünde saygıyla eğildiklerini ifade etti.

Büyükelçi Kıratlı’nın ardından söz alan Malta eski cumhurbaşkanı Marie Louise Coleiro Preca Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış tarihi olan 1920’nin Malta’daki parlamentonun da doğuşuna denk gelen tarihsel bir rastlantı olduğuna vurgu yaparak, 1920’li yıllarda Filippo Sciberras tarafından toplanan ulusal meclisi hatırlattı. 23 Nisan’ın dünya üzerinde kutlanan tek çocuk bayramı olduğunu da hatırlatan Marie Louise Coleiro Preca tebrik ve dayanışma mesajlarını iletti.

Büyükelçi ve konukların konuşmalarının ardından palyaço şovu, animasyon gösterileri ve yemek ikramları ile devam eden etkinlik sonunda; etkinliğe katılan tüm çocuklar Büyükelçi Kıratlı’dan hediye paketlerini ve kitaplarını aldılar.

Hacivat ve Karagöz, Dede Korkut Hikâyeleri, Arkadaşım Nasreddin Hoca gibi Türk kültür hayatının sembol isimlerine dair dağıtılan Türkçe kitaplar hem çocuklar, hem de veliler tarafından memnuniyetle karşılandı.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz