19.9 C
Malta
Cuma, Mayıs 3, 2024
spot_img
spot_img

Malta yatırım karşılğı pasaport uygulaması Eylül’de sona eriyor.

Bireysel Yatırım programı olarak bilinen ama passport-for-cash olarak yani para karşılığı pasaport olarak tanımlanan uygulama Eylül’de sona eriyor. Uygulamanın hedefi bin 800 başvuru olmasına rağmen bu hedefin tutturulmasına bakılmaksızın Eylül ayında sonlandırılacak. Bunun yerine yeni bir oturum programı uygulaması düşünülüyor.

Malta’nın tartışmalı uygulamalarında passport-for-cash yani yatırım para karşılığı pasaport uygulaması Eylül ayında sona eriyor. Yeni uygulanacak program kapsamında ise öncelikle 1 yıl oturum başvurmuş adaylar, ancak 1 yıl sonra vatandaşlık için başvurabilecek. Parlamento sekreteri Alex Muscat uygulamanın Avrupa Parlementosu’nun Bireysel Yatırım Programı konusundaki kaygılarını sonlandıracağını belirtiyor.

Muscat açıklamasının devamında yeni sistemin hali hazırda birliğin diğer ülkelerinde uygulanan sisteme benzeyeceğini; kiralama ve satın alımlarında limitlerin yükseldiğini, buna ek olarak yardım derneklerine 10 bin Euroluk bir bağışın da zarurui olduğunu belirtiyor.

Cuma günü duyurulan değişikliğin Moneyval’un Malta hakkındaki olumsuz değerlendirmesi nedeniyle olduğu bildirilen görüşler arasında. Malta Ekim ayındaki bir diğer Moneyval değerlemesinden daha yüksek bir not ile çıkmayı umut ediyor.

Yeni sisteme göre 1 yıllık oturum izni sonrası vatandaşlığa başvurmak isteyenler 750 bin euro ödeyecekler. Üç yıllık oturum izni sonunda vatandaşlığa başvuracak olanlar için ise bu meblağ 650 bin euro. Bu rakamlar başvuracak kişi için; her bir dependent yani kişiye bağlı çocuk, eş vb bireyler için ise ekstra 50 bin euro ödenmesi gerekiyor.

Minimum gayrı menkul alımı ise 350 bin euro’dan 700 bin euroya çıkartıldı.

Yeni vatandaşlık şeması için minimum başvuru sınırı 400; maksimum başvuru sınırı ise bin 500 olarak belirlendi.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz