20.9 C
Malta
Pazartesi, Mayıs 20, 2024
spot_img
spot_img

Malta ve İtalya Deniz Kirliliğine Karşı İlk Ortak Tatbikatı Gerçekleştirdi!

Malta Ulaştırma Bakanlığı (Transport Malta), Malta Silahlı Kuvvetleri (AFM) ve İtalya Sahil Güvenlik Teşkilatı (Guardia Costiera) ile birlikte, BARRACUDA 2024 programı kapsamında deniz kirliliğine müdahale tatbikatı gerçekleştirdi.

Ajans, ortaklaşa yürütülen bu tatbikatın önemli bir kilometre taşı olduğunu belirterek, Malta ve İtalya arasındaki ilk deniz kirliliğine karşı hazırlık ve müdahale odaklı ikili tatbikat olma özelliğini taşıdığını vurguladı.

Akdeniz’deki stratejik konumu nedeniyle doğu ve batıyı birbirine bağlayan önemli deniz ticaret yollarının kesişme noktasında bulunan Malta, deniz olaylarına karşı hem güçlü hem de savunmasız konumdadır.

Hayati önem taşıyan turizm sektörünü, limanları ve deniz suyu arıtma tesislerini korumak amacıyla Malta, son on yılda deniz kirliliği olaylarına müdahale yeteneklerini geliştirmeye yatırım yaptı. Bu yatırımlar, güçlü yasal düzenlemelerin uygulanmasını ve eğitim ile ekipmana yapılan yatırımları içeriyor.

Ancak gerçeğin bir parçası olarak, büyük çaplı deniz kirliliği olaylarının etkin şekilde yönetilmesi, kıyı devletleri arasındaki iş birliğini gerektiriyor.

Bu tatbikat, Akdeniz’i korumak için iki ülke arasındaki iş birliğinin somut bir örneği olarak görülüyor.

Kaynak: Newsbook Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz