21.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 5, 2024
spot_img
spot_img

Malta Uluslararası Yemek Festivali yarın başlıyor!

12 Temmuz 2022

Malta’nın en büyük yemek etkinliği Uluslararası Yemek Festivali 13 Temmuz Çarşamba günü (yarın) başlıyor. 17 Temmuz’a kadar sürecek festivalde dünyanın en iyi mutfakları Malta ve Gozo’da 45 binden fazla ziyaretçiyi bekliyor.

Malta Uluslararası Yemek Festivali (The Malta International Food Festival) yarın başlıyor. 13-17 Temmuz arasında dünyanın her yerinden taze hazırlanmış yiyeceklerin tadını çıkarmak için eşsiz bir fırsat sunan festival adanın en çok beklenen gurme etkinliği olarak biliniyor.

Her yıl Malta’nın en büyük yiyecek etkinliğine binlerce yiyecek ve şarap sever katılıyor. 2019 yılında Malta’daki etkinliğe 38 binden fazla ziyaretçi katılırken aynı yıl ilk kez düzenlendiği Gozo’da ise 9 bin kişi katılım göstermişti.

Festivalin Malta’ya özel 5 günlük bölümünde yeme ve içmenin ötesine geçen festival; yerel ve mevsimlik ürünleri sunarak birinci sınıf üreticileri destekliyor, kültür çeşitliliğini de teşvik ediyor.

Valletta’nın Tritoni Meydanı’nda gerçekleşecek festival sırasında ziyaretçiler Malta’nın en iyi yeteneklerinden bazılarının canlı performanslarını izlemenin yanı sıra çocuklar için etkinlikler ile eğlencenin tadını çıkarıyor.

Gozo’ya özel etkinlik ise Malta etkinliklerinden birkaç hafta sonra, Xewkija Parish Kilisesinin hemen altında gerçekleşen mütevazı ama aynı derecede heyecan verici bir festivaldir. Canlı performanslar ve diğer eğlenceler yanında 7’den fazla yabancı mutfağın eşlik ettiği, çeşitliliğe vurgu yapan ücretsiz bir sokak yemeği festivalidir.

maltainternationalfoodfestival.com

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz