20.9 C
Malta
Pazartesi, Mayıs 20, 2024
spot_img
spot_img

Malta Uluslararası Havalimanı, Hava Yolcuları İçin Dünyanın En Kötüsü Olarak Derecelendirildi

Bir hava yolcu hakları yönetim grubu tarafından yapılan değerlendirmede Malta Uluslararası Havalimanı, dünya genelindeki 194 büyük havalimanı arasında en düşük puanı alarak en kötü sıralananlar arasında yer aldı. AirHelp tarafından yapılan değerlendirmenin öne çıkan unsuru, havalimanının kötü uçuş dakikliği performansı oldu.

Malta’nın tek havalimanı, 10 üzerinden 6.39 puan alarak Endonezya’nın Banjarmasin şehrinde bulunan Syamsudin Noor Uluslararası Havalimanı ile birlikte en alt sırada yer aldı.

Değerlendirme üç faktöre dayanıyor: zamanında performans (uçuş dakikliği), müşteri görüşü ve yiyecek ile alışveriş. Beklendiği gibi, en büyük ağırlık zamanında performansa veriliyor ve Malta Uluslararası Havalimanı bu konuda en kötü performans gösterenler arasında yer alarak 194 havalimanı arasında 5.8 puan alarak altıncı sırada yer aldı.

Havalimanı, müşteri görüşü için 7.6 puan alarak en iyi performansını bu alanda elde etti, ancak bu puan da ölçeğin alt ucunda yer alıyordu. Yiyecek ile alışveriş kategorisinde ise 7 puan aldı.

Gatwick Havalimanı gibi diğer bilindik bir havalimanı, 6.43 puanla Malta Uluslararası Havalimanı’ndan sadece biraz daha iyi bir sıralama elde etti.

Değerlendirmenin diğer ucunda, AirHelp, Umman’daki Muscat Uluslararası Havalimanı’nı dünyanın en iyi büyük havalimanı olarak değerlendirdi. AirHelp tarafından yapılan değerlendirmeye göre Muscat Uluslararası Havalimanı, toplam 8.54 puan alarak birinci sırada yer aldı. Onu Brezilya’nın Recife şehri dışındaki Gilberto Freyre Uluslararası Havalimanı (8.49) ve Güney Afrika’daki Cape Town Uluslararası Havalimanı (8.48) takip etti.

Air Malta’nın Puanı, Kötü Dakikliğinden Dolayı Düştü

AirHelp, dünya genelindeki 83 büyük havayolu şirketi için de benzer bir sıralama yaptı ve Air Malta, 6.26’lık toplam bir puanla 55. sırada yer aldı.

Ancak, gelecek yıl kapanacak olan milli havayolu, aynı markayı kullanacak yeni bir varlıkla değiştirilmesine rağmen, dakiklik konusunda en kötü ikinci havayolu olarak belirlendi. Air Malta, zamanında performans konusunda sadece 4.5 puan alarak yüzde 50’nin altında puan alan iki havayolundan biri oldu. Yalnızca toplamda 4.12 puan alarak en kötü sıralanan havayolu olan Tunis Air daha kötü performans gösterdi.

Air Malta’nın genel sıralaması, AirHelp’in havayollarını değerlendirirken diğer iki faktör – müşteri görüşü ve talep işleme – üzerinden yüksek skorlar alarak iyileştirildi. Havayolu, müşteri görüşü için 8.1 puan ve talep işleme için 6.1 puan aldı.


Kaynak: Newsbook Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz