18.9 C
Malta
Pazartesi, Nisan 29, 2024
spot_img
spot_img

Malta Turizm Otoritesi, Covid testi pozitif öğrencileri eve götürmek için daha fazla uçuş planlıyor

22 Temmuz 2021 / Malta / Çağrı Yalçın

Malta Independent’a konuşan bir yetkili, Malta Turizm Otoritesi’nin Covid pozitif İngilizce dil öğrencilerini kendi ülkelerine geri göndermeye devam etmeyi planladıklarını söyledi.

Yaklaşık 100 Covid testi pozitif öğrencinin Fransa’ya uçacağı ilk uçuşun bugün yapılması planlanıyor. Bu tür geri dönüş uçuşlarındaki öğrenciler, charter tıbbi uçaklarda bulunacaklar.

Malta hükümeti başlangıçta İngilizce öğrenmek için Malta’ya seyahat etmeyi seçen öğrencilere kupon teklif etmişti. İngilizce eğitimi alan öğrencileri için kuponların işleyiş şekli, bir İngilizce öğrencisinin Malta’da geçirdiği her gece için 10 Euro’luk bir kupon alması yönündeydi. Bu kuponlar, yalnızca en az 15 gece, en fazla 30 gece kalacak olan bir öğrenciye verilecekti.

Ancak 9 Temmuz’da, Covid-19 vakalarındaki ani artış nedeniyle hükümet, İngilizce dil okullarının 15 Temmuz’da kapanacağını duyurdu. The Times of Malta kısa süre önce, Malta’ya İngilizce öğrenmek için gelen 500’den fazla yabancı öğrencinin son haftalarda Covid-19 testinin pozitif çıktığını bildirmişti.

Haber merkezleri tarafından yöneltilen soruları yanıtlayan Malta Turizm Otoritesi, sağlık yetkililerinin yardımıyla koordine edilen Covid pozitif öğrencilerin ülkelerine geri dönüş uçuşlarının bedellerini ödediğini söyledi.

Pozitif öğrenciler için geri dönüş uçuşları uçuş başına bir ülke ile sınırlı olacaktır… Bu öğrencilerin transit geçişi ile ilgili katı protokoller ve ayrıca öğrenciler tarafından usulüne uygun olarak takip edilmesi gereken diğer taşıma koşulları var. Bunlar öğrenciler ve sağlık personeli tarafından her zaman dikkat edilmesi gereken bagaj taşıma ve kişisel koruyucu ekipmanlara yönelik” dedi.

Bu, MTA’nın İngilizce dil öğrencileri için düzenlediği tek uçuş şekli değil. Covid pozitif vakalarla temas halinde olan ve şu anda zorunlu karantinada olan öğrenciler için de uçuşlar düzenleniyor. Bu öğrenciler, bir MTA olan normal charter uçaklarında uçuyorlar.

Geçen pazartesi negatif öğrenciler için bir uçak önce Roma’ya sonra Frankfurt’a uçtu, Salı günü negatif öğrenciler için bir uçak Paris’e ve ardından Madrid’e uçtu.

Her iki uçuş da toplam 196 öğrenciyi taşıdı.

Önümüzdeki günlerde ve haftalarda daha fazla uçuş planlamak için MTA, Yerel ve Yabancı Sağlık Otoriteleri ve Diplomatik Birlikler arasında görüşmeler devam ediyor.

Kaynak Independent

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz