24.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 19, 2024
spot_img
spot_img

Malta Ticaret Odası: Enflasyonla Mücadelede Hükümet Yeniden Düşünmeli

Malta Ticaret Odası, Malta hükümetini enflasyonla mücadele stratejilerini gözden geçirmeye çağırdı ve mevcut yaklaşımın “en kötü ihtimalle intihara meyilli” olduğunu belirterek ülkenin iç patlamaya doğru gittiği uyarısında bulundu.

Ticaret Odası, Ocak ayına kadar hükümetin Yaşam Maliyeti Ayarlaması (COLA) mekanizmasının devasa enflasyon artışları sonrasında ücretleri haftada yaklaşık 13 Euro artırması beklenirken, bu mekanizmanın yaşam maliyeti ile bağlantılı olduğunu belirtti.

Düşük gelirli vergi dilimlerinin ücret sübvansiyonlarının tamamen vergiden muaf olmasına izin verilmesini önererek, bu yaklaşımın düşük gelir gruplarının satın alma gücünü artırabileceğini dile getirdi. Ayrıca, planlanan ücret artışlarının “enflasyonist beklentileri hızlandıracağını” ve hükümetin ekonomik değişikliklere tepki verme yeteneğini sınırlayacağı uyarısında bulundu.

Ayrıca, Malta’daki enerji maliyetlerinin yüksekliğine de dikkat çekti ve Malta’nın işgücünün bir kısmının gereken becerilere sahip olmayan işlerde çalıştırılmasının sonucu olarak AB ortalamasının üzerinde enflasyon oranlarına sahip olduğunu belirtti.

Malta’da asgari ücretli tam zamanlı çalışanların oranının AB’de en düşük olduğuna dikkat çekilirken, düşük ücretli işlerin sayısının artmasının emlak piyasasındaki zorlukları daha da artırdığına ve yaşam maliyetinin artışına neden olduğuna vurgu yapıldı.

Malta Ticaret Odası, düşük ücretli işlerin artışına karşın hükümetin yabancı işçi sayısını azaltma sözünü verirken, ülkenin ekonomisinin bu tür işlere dayandığını ve bu sorunların ele alınması gerektiğini belirtti.

Kaynak: The Shift

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz