21.9 C
Malta
Pazar, Mayıs 12, 2024
spot_img
spot_img

Malta Tatilinden Dönen Çift, Hırvatistan Otoyol Kazasında Hayatını Kaybetti

Malta’da geçirdikleri tatilden dönen Hırvatistanlı bir çift, Fiume ile Zagreb arasındaki A1 Otoyolu’nda meydana gelen bir trafik kazasında trajik bir şekilde yaşamını yitirdi.

Son günlerde yaşanan bu ölümcül olay, çiftin aracının otoyolda başka bir araçla çarpışması sonucu 46 ve 47 yaşlarındaki çiftin hayatına mal oldu.

Aile, 16 yaşındaki oğullarıyla birlikte Malta’da geçirdikleri Yılbaşı tatillerinin ardından Hırvatistan’a gitmek üzereydi.

Karlovac’taki bölgesel başsavcılık, çifti tanıyarak kalp kırıcı haberleri doğruladı ve kurbanları Rijeka, Hırvatistanlı bir evli çift olarak belirtti.

Kaza, 30 yaşındaki Moldovalı bir adamın aracını kontrol edememesi sonucu ve çiftin aracına çarpmasıyla gerçekleşti.

Ebeveynler araç enkazı arasında trajik bir şekilde yaşamını yitirdi, ancak genç oğulları mucizevi bir şekilde yara almadan kurtuldu.

İlk soruşturmalar, Moldovalı sürücünün aracının muhtemelen küçük yaşta olan göçmenlerle aşırı yüklü olduğu ayrıntılarına ışık tuttu.

Beş yolcuya kadar taşıma kapasitesine sahip olan aracın, Suriyeliler ve Mısırlılar da dahil olmak üzere on kişiyi taşıdığı ortaya çıktı, bazıları bagajda sıkışmış durumdaydı.

Zincirleme bir tepki sonucunda, henüz kimliği belirlenmemiş bir göçmen Moldovalı aracın bir bariyere çarpması, karşı şeride geçmesi ve Hırvat ailenin aracına çarpması sonucu yaşamını yitirdi.

Başlangıçta bir yolcu gibi davranan ve tıbbi müdahale gerektiren Moldovalı sürücünün daha sonra 30 yaşında bir Moldova vatandaşı olduğu ortaya çıktı.

Bu trajik olay, toplamda 12 kişinin tıbbi tedaviye ihtiyaç duymasına neden oldu. Moldovalı ameliyat geçirdi ve başlangıçta 25 yaşında olduğuna dair yapılan ilk iddialara rağmen şimdi 30 yaşında olduğu biliniyor.

Kazaya karışan diğer bireyler, Karlovac Hastanesi’nde tıbbi uzmanlar tarafından küçük yaşta oldukları değerlendirildi.


Kaynak: Newsbook Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz